Úszás

2022.08.09. 14:16

Zárult a szezon - Helytálltak a SZoSI úszói Debrecenben is

A Szombathelyi Sportiskola küldöttségéből Horváth Emma Sára és Papp Kristóf teljesített a legjobban a serdülő úszok debreceni országos bajnokságán.

Sütő Dániel

A Szombathelyi Sportiskola serdülő csapata

Forrás: VN/SZoSI

Az utolsó idei korosztályos Országos Bajnokság a serdülők versenye volt, amelynek a cívisváros adott otthont. Hatan képviselték a Szombathelyi Sportiskola színeit: Horváth Emma Sára, Varga Lívia, Bercse Bence, Molnár Márk, Papp Kristóf, és Svélecz Benjamin. A Budavári István és Tejes Péter által felkészített serdülők közül Horváth Emma Sára (négyszeres B döntős – 200 vegyes, 50 hát, 100 hát, 100 pillangó) és Papp Kristóf (egyszeres A döntős – 50 gyors 6., és egyszeres B döntős 100 gyors) volt a legeredményesebb.

– Korábban dolgoztam együtt a mostani serdülőinkkel, de egy jó másfél éve már Budavári István szakosztályvezető foglalkozik velük – fogalmazott Tejes Péter, a Szombathelyi Sportiskola úszószakosztályának edzője. – Tanítványaink folyamatosan javították meg egyéni csúcsaikat. Papp Kristófnak döntős helyezése is volt, ami a serdülők között már komoly jelentőséggel bír, hiszen ebben a korosztályban már van válogatott, aminek a kapujában ott toporog Kristóf. Ezzel természetesen nem akarok rá plusz terhet pakolni és elvitatni sem akarom az eredményét, csak jelezni szeretném, hogy ezzel a mentalitással, munkabírással öles léptekkel halad a válogatottság felé. 

Ezt csak alátámasztotta az 50 méteres gyorson elért ideje. Horváth Emma Sára B döntőkben úszhatott, ami remélhetőleg motiválja majd a jövőben. Elvégre az ország legjobb 16 serdülője közé került be több számban is. A legjobb nyolc ússza az A döntőt, tehát ott osztják az érmeket, míg a 9-16. helyezettek mérettetik meg magukat az ún. B döntőben – adott tájékoztatást Tejes Péter, aki hat esztendőt követően magánéleti okokból a főváros felé veszi az irányt, Szombathelyről Budapestre teszi át székhelyét és távozik a Szombathelyi Sportiskola kötelékéből.

–  Több klubbal is tárgyalásban állok, konkrétumot még nem tudok mondani – mondta a fiatal tréner. – Az elért eredményeken kívül nagyon büszke vagyok arra, hogy anno a Vízmű SC-ben jó ha voltunk 60-an, míg idén volt olyan versenyünk, amelyre 60 úszópalántával érkeztünk. Az elmúlt hat év alatt nagyon erős bázist tudtunk kiépíteni, amiben óriási szerepe volt úszóinknak, az ő elhivatottságuknak, a szülőknek, és nem utolsó sorban Budavári Istvánnak, aki sokkal több volt számomra, mint egy mentor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában