Kézilabda

2022.09.29. 13:37

A sárvári születésű Farkas Johanna is kerettag lett

Az élvonalbeli DKKA játékosát, a sárvári születésű 20 éves irányítót, Farkas Johannát is beválasztották az Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott 35 fős bő keretébe.

Sütő Dániel

Fotó: Török Attila

A novemberi Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott keretéből Szemerey Zsófi, a Mosonmagyaróvár kapusa megsérült legutóbbi bajnoki mérkőzésén, helyére Tóth Nikolettet, az Alba Fehérvár KC játékosát hívta be Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány. Schatzl Nadine koronavírus-tesztje pozitív lett, így nem tud a csapattal tartani ezúttal. Külön öröm, hogy meghívót kapott a válogatottba a sárvári születésű, jelenleg a Dunaújváros gárdáját erősítő Farkas Johanna is, akire irányító poszton számíthat a szövetségi kapitány. Az Európa-bajnokságra 20 játékos nevezhető, közülük jelölik ki a mérkőzésenként pályára lépő 16 kézilabdázót. A 35 fős kereten belül további cserékre van lehetőség az Európa-bajnokság alatt, a csoportkörben, a középdöntőben és a döntő hétvégén 2-2 játékos erejéig. 

Nemzeti együttesünk ma 19 órától Szlovéniával játszik edzőmeccset Celjében, majd szombaton 17.30-tól ugyancsak déli szomszédunkkal vívnak felkészülési mérkőzést a Golovin-lányok Ljubljanában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában