Atlétika

2022.09.22. 12:42

Bejutott a Dobó SE csapata az élvonalba

A Szombathelyi Dobó SE 14. helyen végzett az idei Atlétikai Magyar Csapatbajnokság döntőjében, ezzel jövőre az első osztályban indulhat.

Sütő Dániel

Halász Bence 75,46-tal nyert kalapácsvetésben

Forrás: NS/Török Attila

A debreceni Gyulai István Atlétikai Stadion adott otthont a 2022-es Atlétikai Magyar Csapatbajnokság döntőjének. Összesen 20 egyesület harcolt 40 versenyszámban a pontokért. A tét nagy volt, hiszen ebből a 20 csapatból a legjobb 16 az első osztályban kezdi meg a 2023-as kiírást. Fontos változás volt az előző esztendőhöz képest, hogy idén már minden egyesület saját magát képviseli, azaz nem jöhettek létre két vagy több egyesületből álló fúziók. A 12 tagú Szombathelyi Dobó SE a nyugati csoportból jutott be a döntőbe, ahol a férfiak között Halász Bence diszkosz- és kalapácsvetésben, Rába Dániel és Varga Donát csak kalapácsvetésben, a két montenegrói vendég versenyző közül, Durovic Tomas súlylökésben és diszkoszban, Furtula Daniejel pedig súlylökésben, diszkoszban és gerelyhajításban, Hegedűs György 5000 méteres gyaloglásban, valamint Szabó Gyula súlylökésben gyarapította a szombathelyi pontokat. 

A nők mezőnyében Gyurátz Réka és Németh Zsanett súlylökésben, diszkosz- és kalapácsvetésben, Viszkeleti Villő diszkosz- és kalapácsvetésben, Rajczi Bianka súlylökésben és gerelyhajításban, míg Bodorkós-Horváth Katalin 5000 méteres gyaloglásban mérettette meg magát. Ahogyan az várható volt, a Szombathelyi Dobó SE mindkét nemnél kisajátította magának kalapácsvetésben a dobogó legfelső fokait, emellett férfi diszkoszban Durovic Tomas remek teljesítményének köszönhetően is az élen zárt.

– Az idény végefelé már mindenki a túlélésért küzdött, az idősebb korosztályúaknak ez volt az utolsó jelentős versenye – fogalmazott Németh Zsolt, a Szombathelyi Dobó SE mesteredzője. – Célunk a legjobb 16-ba kerülés volt, előzetesen 215 pontot kalkuláltunk magunknak, végül 216 lett. Azt viszont nehéz volt megjósolni, hogy ez mire lehet elég, de bíztunk benne, hogy ott maradhatunk a legjobbak között. Annak, hogy első osztályúak leszünk jövőre, a műhelytámogatások szétosztásánál nagy szerepe lesz. Jövőre még eredményesebbek lehetünk, hiszen Farkas Dóri futói egyre jobban teljesítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában