Sima győzelem

2022.09.15. 13:43

Birkózó-világbajnokság: Ligeti továbbjutott Belgrádban

A belgrádi birkózó-világbajnokság csütörtöki napján a Haladás VSE klasszisa, Ligeti Dániel simán verte a japán Yamamotot.

Sütő Dániel

Forrás: NS/Földi Imre

A Haladás VSE Európa-bajnoki ezüst- és háromszoros bronzérmes klasszisa, a szabadfogásúak 125 kilogrammos kategóriájában szereplő Ligeti a budapesti Eb után combsérülés miatt két hónapot kihagyott, a vb előtt pedig Bánkúti Zsolt szövetségi kapitány elmondta, a szombathelyi klasszis nincs csúcsformában, ennek ellenére képes lehet a jó teljesítményre. 

A 33 éves, többszörös Eb-dobogós magyar nehézsúlyú a japán Yamamoto Taiki ellen lépett szőnyegre a nyolcaddöntőbe jutásért és már a meccs elején "jelezte", hogy jobb birkózó távolkeleti riválisánál, akit fél perc után szépen léptetett ki a szőnyegről (1-0). A folytatásban meddő állóharcot láthatott a publikum, a harmadik percben aztán Ligeti gyönyörű levitelt mutatott be és szépen megpörgette ellenfelét, így a szünetre fölényes, 5-0-s előnnyel mehetett pihenni.

A második három percben a japán igyekezett faragni hátrányán, többször is indított, de a magyar jó érzékkel védte támadásait, az utolsó percben pedig egy gyönyörű lábkivétellel mögé került (7-0) és végül könnyedén nyert. A folytatásban a súlycsoport egyik sztárja, a Rióban olimpiai bajnok, Tokióban bronzérmes, kétszeres világ- és nyolcszoros Európa-bajnok török Taha Akgül lesz Ligeti ellenfele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában