Ostrom-futás

2022.09.08. 10:50

Bokszoltak és futottak - Mozgalmasan telt augusztus utolsó hétvégéje Kőszegen - fotók

Mozgalmasan telt augusztus utolsó hétvégéje Kőszegen - a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület két napos programmal várta a sportolni vágyókat.

Tóth Gábor

Az első napon az ökölvívásé volt a főszerep a Fő téren, a 13. Jurisics Kupa nemzetközi torna versenyzői léptek ringbe. A programot sportági bemutatókkal indították a szervezők, az ugrókötelezés, a cselgáncs és a karate világába nyerhettek betekintést az érdeklődők. Ezt követően elindultak az ökölvívó mérkőzések, ahol mindenki kitett magáért - kicsiktől a nagyokig egyaránt. A legharcosabb versenyző az osztrák Magomadov Halim, a legtechnikásabb a csepeli színekben bunyózó Horváth Laura, míg a legjobb hazai sportoló Jankó Krisztián lett. 

A második napon a futás került fókuszba. A jótékonysági futóverseny előtt Erdei Zsolt korábbi profi ökölvívó világbajnok tartott egy közös bemelegítést. Majd 96 futó rajtolt el a 11 órai harangszót kísérő puskalövésre a Fő térről: 25 futó a 18 km-es távon, 71 futó pedig az 1200 m-es tömegfutáson vett részt. A tömegfutáson résztvevő gyermekekre a célba érést követően egy levezető testnevelés óra várt, szintén Erdei Zsolt segítségével megismerkedhettek az ökölvívás alapjaival. Majd egy kvízjáték, egy hagyományőrző és honvédelmi bemutató, sőt, egy mobil várostrom színesítette a programot. Miközben a gyermekek várat "támadtak" a 18 km-es futás résztvevői a történelmi várfalakon keresztül eljutottak az Óház Kilátóig, majd ugyanazon útvonalon elindultak a cél felé a Fő térre. 

 

-A jótékonysági rendezvényünkkel az idei évben a Myrtill Alapítványon keresztül a 11 éves horvátzsidányi Major Benedek gyógyulását támogattuk. Szinte hihetetlen, hogy az Ostrom Kupán elindított adományozással három héten belül összesen 735500 forintot tudtunk összegyűjteni a kis harcos számára! - összegzett Varsányi Áron, a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület vezetője, vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában