Atlétika

2022.09.01. 15:00

Budapesten a Dobó SE - Az atlétikai Magyar Nagydíjsorozat fővárosi állomása jön

A Szombathelyi Dobó SE nyolc kalapácsvetőjével vág neki az atlétikai Magyar Nagydíjsorozat pénteki versenynapjának.

Sütő Dániel

Forrás: Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Halász Bence, Pars Krisztián, Rába Dániel, Varga Donát, Doma Benedek, Gyurátz Réka, Viszkeleti Villő, valamint Németh Zsanett képviseli a szombathelyi színeket a mai napon rendezendő Magyar Nagydíjsorozat budapesti állomásán. Mivel ez a viadal a Continental Tour Bronze kategóriájába tartozik bele, ezért a mieink értékes pontokkal gazdagodhatnak a vb-kvalifikációban. A világ minden tájáról érkeznek kihívók, így nagyon erős mezőny várható a A Lantos Mihály Sportközpontban. Halász Bencének már biztosan ott lesz a jövő évi budapesti atlétikai vb-n, ugyanis a müncheni Európa-bajnokságon nyújtott remek teljesítményének köszönhetően már vb-szintesnek mondhatja magát. A nőknél Gyurátz Réka a kalapácsvetés legnagyobb esélyese.

Az olimpiai bajnokot, világbajnoki és Európa-bajnoki érmeseket soraiban tudó Szombathelyi Dobó SE-Németh Pál Dobóakadémia az atlétika dobószámaihoz (súlylökés, diszkoszvetés, kalapácsvetés) kedvet és elszántságot érző 10 év feletti lányokat és fiúkat vár. Jelentkezni hétfőtől péntekig 14.45-től az egyesület Sugár úti Atlétikai Centrumában található sporttelepen lehet. Előzetes információ kérhető a [email protected] címen vagy a 20/406-5509-es telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában