Labdarúgás

2022.09.11. 19:04

Csupán egy döntetlen - Nem tudott gólt rúgni a Haladás a vendég Ajkának - fotók

Az NB II.-es labdarúgó-bajnokság 8. fordulójában a Haladás gólnélküli döntetlenre végzett a vendég Ajkával.

Tóth Gábor

Forrás: Unger Tamás

Mozgalmas napok vannak a Haladás mögött: az előző játéknapon a Tiszakécskén elszenvedett 2-0-ás vereség után lemondott Németh Szabolcs vezetőedző (távozott a szakmai stáb egy része is), akinek a helyét soron következő két mérkőzés erejéig Mészöly Géza szakmai vezető vett át. Így tehát új edzővel futott neki az Ajka elleni meccsnek az előző négy bajnokiján csupán egy pontot szerző vasi gárda

Szombathelyi Haladás–FC Ajka Szombathely 0-0. Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 1423 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Radványi.

Haladás: Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Tóth M. (Hursán, 77.), Derekas (Borvető, 82.) – Horváth R., Rácz, Csernik (Lencse, 62.) – Molnár R. Megbízott edző: Mészöly Géza.

Ajka: Horváth D. – Görgényi, Jagodics B., Csimazia, Présinger (Szűcs, 83.)– Tóth G., Kenderes (Tajthy, 62.), Kovács N., Sejben (Dragóner, 73.) – Doncsecz, Gaál. Edző: Kis Károly.

10. perc: Szép hazai támadás végén Horváth Rajmund centerezett jobbról, az érkező Molnár Rajmund azonban az ötösön nagy helyzetben nem találta el a labdát.

30. perc: Egy okos kiugratás után Horváth Rajmund tört kapura jobbról, ám az ötös sarkáról magasan fölé durrantotta a labdát.

39. perc: Molnár Rajmund balról fordult be, és tüzelt úgy 14 méterről, a rövid felsőbe tartó löketet azonban védte Horváth kapus.

41. perc: Egy jobbról belőtt ajkai szögletet Csizmadia estében centikkel pörgetett a bal kapufa mellé.

56. perc: Rácz hozta magát helyzetbe ügyes cselekkel, ám balról, az ötös sarkáról az oldalhálóba lőtt.

80. perc: Horváth Rajmund közeli, léc alá tartó löketét tornázta ki bravúrral az ajkai kapus.

92. perc: Gaál Bálint szabadrúgása után ott pattogott a labda a hazai kapu előtt, ám elügyetlenkedték a vendégek a nagy helyzetet – a meccslabdát.

Erős tempóban kezdtek a csapatok, egymásnak estek, felvállalták a nyílt játékot. Az első nagy helyzetet a Haladás hibázta el – de azért a támadójáték mindkét oldalon akadozott. A percek múlásával átvette az irányítást a házigazda, egyre többször ért fel a kapu elé, de a befejezéseknél rendre rossz megoldást választottak a szombathelyi futballisták. Érett a hazai gól – igaz, a sok eltékozolt lehetőség miatt egyre jobban bosszankodott a zöld-fehér szukolótábor. A vendégek átlövésekkel, pontrúgásokkal, beívelésekkel próbált zavart okozni – mérsékelt sikerrel. Gólnélküli döntetlennel zárult az első félidő.

Fordulás után is lendületben maradt a Haladás, beszorította ellenfelét – hajtott a gólért. Az Ajka játéka ekkor kimerült a védekezésben, olykor önfeláldozó bevetődések akadályozták meg, hogy a labda eljusson a kapuig. Aztán túlélte a nehéz időszakot a vendég, lassan kiegyenlítődtek az erőviszonyok. Sőt, néhány kontrát is vezetett az Ajka. Múltak a percek, egyre több kockázatot vállalt fel a Haladás – nem elégedett meg az egy ponttal. Az utolsó bő tíz percet nagyon megnyomta a házigazda. Az Ajka visszazárt a kapuja elé, szervezetten védekezett. És csendesen lepergetek a percek.

Amiért jött, elérte az Ajka – a játék képe, a helyzetek száma alapján az egy ponttal a vendégek lehetnek elégedettebbek. TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában