Kosárlabda

2022.09.06. 17:00

Dolgozik a Falco - Új csapat formálódik a sárga-feketéknél - fotók

Nyílt edzést tartott a Falco KC Szombathely bajnoki címvédő kosárcsapata.

Tóth Gábor

Forrás: Cseh Gábor

A Falco KC Szombathely játékosai augusztus 15-e óta edzenek – az Európa-bajnokságon szereplő két válogatott kosaras, Perl Zoltán és Keller Ákos kivételével a teljes keret megkezdte a felkészülést. A sárga-feketék már egy edzőmérkőzést is játszottak, pénteken, zárt kapuk mögött egy ponttal kaptak ki a szlovén első ligás Helios Suns gárdájától (74-75).  Tegnap pedig egy sajtónyilvános edzés „dobta fel” a felkészülés szürke mindennapjait.

– Azt kaptam a srácoktól amire számítottam, motivált a társaság, vevő a munkára – fogalmazott Milos Konakov, a Falco KC edzője. – Nagyon kemény fizikai felkészülés van a csapat mögött, jó állapotban vannak a játékosok, a felkészülésünk a terveknek megfelelően halad. Az előző években főleg az állandóság jellemezte a Falco keretét, ezúttal viszont öt új játékost kell beépíteni a csapatba. Ugyanakkor ez nem okoz problémát, talán kicsit több időre, türelemre van szükségünk, hogy összeérjünk, összeszokjunk. 

 

A Falco az idei szezonban is hasonló stílusban fog kosárlabdázni, mint a korábbi években. E szempontot szem előtt tartva választottuk ki a légiósokat. És a munka is hasonló mederben zajlik, mint tavaly, vagy tavalyelőtt. Természetesen szerettük volna együtt tartani a tavalyi sikercsapat gerincét, de akik külföldre igazolta, légiósnak álltak, ők szintet léptek – köszönünk nekik mindent. De minden olajozottan működik, ütőképes csapat formálódik, elégedett vagyok! A Falco a héten két edzőmeccset játszik. Szerdán, ma az osztrák Kapfenberg Bull vendégeként lép pályára, míg szombaton a ZTE lesz a vendége – mindkét mérkőzés 18 órakor kezdődik, a Zalaegerszeg elleni találkozót zárt kapuk mögött rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában