Labdarúgás

2022.09.30. 13:09

Edzőváltás a Haladás-Viktóriánál - Távozik Székely Tibor vezetőedző

Közös megegyezéssel távozott a Haladás-Viktória FC női NB I.-es labdarúgócsapatától Székely Tibor vezetőedző.

Pum András

Székely Tibor távozott Szombathelyről.

Forrás: Unger Tamás

Edzőt váltott a női labdarúgó NB I. 9. helyén álló Haladás-Viktória FC: a csapat eredménytelensége miatt közös megegyezéssel távozott az együttestől Székely Tibor vezetőedző. A szakember 2021 január végén, Szabados György helyére érkezett Szombathelyre, a vasiak akkor a nyolccsapatos első osztály 6. helyén álltak. A szombathelyiek hektikus tavasz után az utolsó fordulóban biztosították be, hogy osztályozó nélkül az NB I.-ben maradtak. A magunk mögött hagyott bajnokságban - egy, már megerősített csapattal - az alapszakasz negyedik helyén végeztek, majd a bronzmérkőzést elveszítve szintén a negyedik helyen fejezték be a bajnokságot. 

A Magyar Kupában pedig döntőt játszottak és ezüstérmet szereztek. A 2022/23-as bajnokság jól, egy Kelen elleni hazai 2-0-al indult, majd az utóbbi öt meccsükből négyet is elveszítettek az egyébként sérülésektől tizedelt vasiak és mindössze egy döntetlent játszottak. Legutóbb hazai pályán 3-0-ra kikaptak az MTK-tól, jelenleg a 12 csapatos első osztályban négy ponttal a 9. helyén tanyáznak a szombathelyiek. A vártnál gyengébb szereplés nem maradt következmények nélkül, a Haladás-Viktória FC és Székely Tibor az eredménytelenség miatt közös megegyezéssel szerződést bontott. 

A soron következő, 7. fordulóban a vasiak szombaton 15 órakor a szegedi Szent Gellért Fórumban a 8. helyen álló Kész-St. Mihály-Szeged ellen lépnek pályára. A mérkőzésen a csapatot megbízott vezetőedzőként a korábbi szövetségi kapitány, egykori Viktória-tréner, Markó Edina irányítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában