Jégkorong

2022.09.01. 17:44

Vadonatúj otthonukban, a jégcsarnokban kezdik meg a szezont a Szombathelyi Pingvinek

A Szombathelyi Pingvinek jégkorongozói szeptember 10-én kezdik meg a 2022-2023-as idényt – immár saját új otthonukban, a jégcsarnokban.

Sütő Dániel

Forrás: Unger Tamás

A Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub tulajdonosa és üzemeltetője a tavasszal megnyílt Jégcsarnoknak, amely egy hosszútávú projektnek köszönhetően valósulhatott meg TAO-támogatásokból. Az egyesületnek jelenleg 220-230 sportolója van, akik már javában készülnek a különböző korosztályos bajnokságokra. Göncz Szabolcs klubelnök elmondása szerint hobbihoki szinten egyre inkább sikerül felnőtteket is mozgósítani, akikkel együtt egyre jobb kihasználtságnak örvend a vadonatúj jégcsarnok. 

Emellett már a szomszédos fellegvárak – Sopron, Zalaegerszeg – is igénybe veszik a Pingvinek szolgáltatásait, például edzőtáborozás céljából. A szombathelyi egyesületen belül egyébként már van műkorcsolyával foglalkozó kis csapat is, amely lassan kezd egy külön szakosztállyá alakulni. A klub belépett a Magyar Curling Szövetségbe is azzal a szándékkal, hogy ebben az ágazatban is elindítson egyfajta sportéletet Szombathelyen, ezzel is növelve a létesítmény kihasználtságát. 

A jégcsarnok fenntartása nem filléres dolog, egy napi elektromos költsége jelenleg 300 ezer forintra rúg. Ezt a kiadást az egyesület a város támogatásával ez év december végéig tudja biztosítani, utána azonban a megemelkedett fenntartási költségek következtében könnyen lehet, hogy januárban be kell zárni a létesítményt. 

– Nem az az alapvető elképzelésünk, hogy adományokból próbáljuk fenntartani vagy kiegészíteni a fenntartási költségeket – fogalmazott Göncz Szabolcs. – Hanem olyan minőségi szolgáltatásokat igyekszünk nyújtani, amelyek a csarnok adottságából biztosíthatók. Ennek egyik fő pillére a közönségkorcsolyázás. Nem titok, hogy minden bevételünket a csarnok fenntartására fordítjuk, az utánpótlásnevelés más forrásokból életképesen működik továbbra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában