Geröly régiós bajnok egyéniben

2022.09.28. 12:46

Ezüstérmes lett a vasi csapat a C-kategóriás regionális fogathajtóversenyen

Geröly Tibor, a Főnix LE hajtója nyerte egyéniben az V. Dunántúli Megyék és Dél-Szlovákia C-kategóriás kettesfogathajtó versenyét.

Sütő Dániel

Balról Faragó Gyula, Komálovics Ottó (SCHOTT Lukácsháza), Geröly Tibor (Főnix LE), Bodorkós Róbert (Főnix LE), Novák Szabolcs (Savaria LSE), Rujsz Árpád (Savaria LSE)

Forrás: Főnix LE

A Tolna megyei Pincehely adott otthont a regionális kettesfogathajtó-versenynek, amelyen kilenc hazai dunántúli megye – kivéve Komárom-Esztergom – illetve Dél-Szlovákia fogathajtói vettek részt. A megyei kvalifikációk alapján a legjobb három fogat vehetett részt a megmérettetésen, illetve a megyei szövetségek plusz egy fogatot, a szervező megye pedig plusz hármat delegálhatott az eseményre. A vasiak közül Geröly Tibor (Főnix LE) aranyérmet szerzett, Komálovics Ottó (SCHOTT Lukácsháza SE) hetedik, Novák Szabolcs (Savaria LSE) 26., míg Kránitz Ferenc (Szent Jakab Lovas SE) a 27. lett egyéniben. Csapatban Vas megye a második helyezést érte el. Komálovics Ottó Szájer József helyén indulhatott, akinek a lova lesérült a verseny előtt.

– Pazar körülmények között zajlott a torna – fogalmazott Geröly Tibor, a Főnix LE versenyzője. – Amióta fogatozok, ilyen jól még nem mentek a lovaim, szenzációs iramot diktáltak a döntőben. Hibátlan versenyzéssel és a legjobb idővel sikerült nyernem.

Hétvégén a sárkeresztúri országos döntőben szoríthatunk a vasiakért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában