Aquatlon

2022.09.30. 14:42

Fényes kőszegi érmek az aquatlon országos-bajnokságon

A Kőszegi Triatlon és Úszó Klub versenyzői közül Hóbor Zalán és az UP2-es fiú csapat országos bajnok, Kulcsár Amira Zsóka bronzérmes lett az aquatlon országos-bajnokságon.

Pum András

Kulcsár Amira bronzérmes lett Veresegyházán

Forrás: VN/Kőszegi Triatlon és Úszó Klub

A Kőszegi Triatlon és Úszó Klub hat versenyzőjével Veresegyházán vett részt az aquatlon (úszás-futás) országos bajnokságon. Az időjárás miatt (a helyi tó vize már csak 18,5 celsius fokos volt) a futamokat az ifi-junior-felnőtt futamokkal kezdték, ahol a szabályok értelmében a neoprén ruha használata engedélyezett volt. Először a fiú, férfiak majd később a lányok-nők rajtoltak. A fiúk futamában a kőszegi Hóbor Zalán az elsőkkel együtt a harmadik helyen jött ki a vízből, de a váltásból már második helyen ment ki a futásra. 

Az első körben (2× 2,5km-es körön futották le az 5000 métert) még tartotta a tempót az élen futó felnőtt korú Dobi Gergővel, míg a második körre kissé lemaradva az abszolút második helyen, junior magyar bajnokként ért célba. Hóbor Lehel jó úszással a mezőny elejéhez közel jött ki a vízből, a futás viszont nem úgy sikerült, ahogy szerette volna, végül az ifjúsági korcsoportban a hetedik helyen ért célba, mögötte közvetlenül a nyolcadik helyen klubtársa, Medvegy András érkezett, aki az ifik közül a legjobb időt futva érkezett célba. A fiúk csapatban az UP2-es korosztály bajnokai lettek. A lányoknál Stumpf Anna igen jó úszás után Hóbor Andráshoz hasonlóan a váltásnál vesztett értékes időt, mert az úszóruha zippzárja becsípte az anyagot a levételnél és elakadt, így sokára sikerült a váltózónát elhagynia, a futás során nagyjából tartotta a helyét, így 11. lett az ifjúsági korcsoportban. 

Kulcsár Amira az úszás során gyűjtött plusz métereket azzal, hogy sok kiflit úszott a pályába, viszont utána jó váltást követően a második leggyorsabb ifi futást produkálva a dobogó harmadik fokára "futott fel". A kicsik délután már szakaszos aquatlon versenyen vettek részt, azaz külön úszták le az úszótávot a helyi uszodában, majd a versenypályára visszatérve a kijelölt terepen egyszerre indulva futottak - ezt követően összesítették az eredményeiket. A kőszegiek részéről Hóbor Enikő indult gyermek korosztályban. Az úszás egy öt sávos 25 méteres tanuszodában rendezték, ahol Enikő hetedmagával közel hasonló úszástudással rendelkező versenyzőtársával együtt rajtolt, így a 12 hosszt végigküzdötték egymással,  az idejük elmaradt a pillanatnyi tudásukhoz mért elvárható időtől. A futáson nagyon szépen haladt, a nyolcadik helyen ért célba, így összetettben végül 14. helyezést szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában