FIA kamio­nos-Európa-bajnokság

2022.09.05. 18:09

Folytatódott a kamionos Eb - A szombathelyi Kiss Norbert továbbra is nagy formában versenyez

A rövid nyári szünet után Csehországban folytatódott a FIA kamio­nos-Európa-bajnokság – a címvédő, listavezető szombathelyi Kiss Norbert (Révész Racing) nagyszerű teljesítménnyel tért vissza a pályára, két futamgyőzelmet is aratott.

Tóth Gábor

Forrás: MW/archív

Fotó: Meder István

A szombati első futamon rajt-cél győzelmet aratott a háromszoros Eb-győztes szombathelyi pilóta, a másodikon pedig negyedik lett. A Révész Racing 37 éves versenyzője a szombati időmérőn fél másodperces előnnyel szerezte meg az első rajtkockát a nagy rivális, német Jochen Hahn előtt, ráadásul 2:01.116 perces idejével megdöntötte a cseh pályán 2009 óta érvényben lévő kamionos körrekordot. A kora délutáni első futamot piros zászlóval félbe kellett szakítani egy ütközés miatt, de Kiss az elsőhöz hasonlóan a második startot is kiválóan kapta el, hamar elnyúlt a mezőnytől, s végül majdnem négy másodperces előnnyel diadalmaskodott Hahn, valamint a harmadikként célba érő, szintén német Sascha Lenz előtt. A szombati második versenyen a fordított rajtrács szabály miatt a nyolcadik pozícióból indult, innen egészen a negyedik helyig küzdötte fel magát.

Kiss Norbert vasárnap sem vett vissza a tempóból. A szombatihoz hasonlóan a vasárnapi időmérőt és első versenyt is magabiztosan nyerte meg, ismét rajt-cél győzelmet aratott. Majd a vasárnapi második futamon a nyolcadik helyről rajtolva hetedikként ért célba.

– Roppant mozgalmas, sikeres hétvégét zártunk, büszke vagyok az eredményekre, és természetesen a csapatra – összegzett Kiss Norbert. –Megnyertük az időmérőket, két első futamos rajt-cél győzelmet arattunk, növeltük az előnyünket az összetett pontversenyben, és megdöntöttük a pályarekordot – nem vitás, hogy elégedett vagyok! A második futamos versenyeken óvatos voltam, kevesebb kockázatot vállaltam, hiszen meggyőző az előnyünk az összetett pontversenyben, ebben a helyzetben pedig nem akartam széthajtani a kamiont – ami egyébként ismét remekül működött. Azért is örülök különösen a Csehországban elért eredményeinknek, mert korábban ezen a pályán rendre értékes pontokat hullajtottunk el. Ráadásul az ellenfelek zöme ide járt tesztelni, ismeri jól a pályát. Mégis mi lettünk a hétvége nyertesei! Bizakodó vagyok a folytatást illetően is, hiszen a kamion remekül működik, a csapat nagyszerűen dolgozik, jönnek az eredmények. Ráadásul olyan pályák következnek, amelyeken rendre jól teljesítettünk az elmúlt években! – zárta szavait Kiss Norbert.

A remek szezont futó Kiss Norbertnek 257 pontja van, mögötte a hatszoros Eb-győztes Jochen Hahn a második 197 ponttal, harmadik pedig Sascha Lenz 184 ponttal. Az idei szezonból még három forduló van hátra, most hétvégén Belgiumban, Zolder pályáján áll rajthoz a mezőny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában