Atlétika

2022.09.02. 15:26

Gyurátz Réka diadalmaskodott

A Budapesten jelenleg is zajló atlétikai Magyar Nagydíjsorozat női kalapácsvető számában a Szombathelyi Dobó SE versenyzője, Gyurátz Réka győzött 69,91 méteres dobásával.

Sütő Dániel

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Szeptember 2-án a budapesti Lantos Mihály Sportközpont ad otthont a Magyar Nagydíjsorozat első 2022-es állomásának. A szezon utolsó szakaszának első nagy hazai megmérettetését már a jövő évi budapesti világbajnokság szemüvegén keresztül kell nézni. A Szombathelyi Dobó SE kalapácsvetői közül először a hölgyek álltak dobókörbe. 

Az első sorozatban Gyurátz Réka rögtön az élre dobta magát, majd a harmadik körben az észt Kati Ojaloo utasította maga mögé Rékát. Az utolsó sorozatban a szombathelyiek kiválósága kis híján elérte a hőn áhított 70 métert, azonban hiába csapódott a kalapács a 70 méteres vonalra, kilenc századdal alatta maradt a dobás, ám a 69,91-es teljesítmény azt jelentette, hogy Réka ismét az élre állt.

 Ojaloo már nem tudott javítani, így a nap első magyar sikerét Gyurátz Réka szállította a Lantos Mihály Sportközpontban. Németh Zsanett második körben dobott 63,34 méterével hatodik, Viszkeleti Villő pedig 59,07-tel a nyolcadik helyen zárt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában