Labdarúgás

2022.09.03. 14:00

Irány az Alföld! - Vasárnap Tiszakécskén szerepel a Haladás

A labdarúgó NB II. 7. fordulójában vasárnap 17 órai kezdettel a Szombathelyi Haladás a Tiszakécske LC vendége lesz.

Pum András

Forrás: Cseh Gábor

Közvetlen rivális otthonában lép pályára a Szombathelyi Haladás: a nyolc ponttal a 12. helyen álló zöld-fehérek a hét pontos, 13. Tiszakécskéhez látogatnak. Az alföldiek kilenc játékost igazoltak a nyáron és tízen távoztak tőlük.Tiszakécskére szerződött például a Haladástól Szekér Ádám, a korábban szintén Szombathelyen, legutóbb Nyíregyházán futballozó Zamostny Balázs, Mezőkövesdről a kapus Antal Botond érkezett, a DVTK-tól Horváth Zoltán, a Vasastól Balatji Ádám. És a Tiszakécskét erősíti a komoly NB I.-es múlttal rendelkező Balázs Benjámin, valamint az exszombathelyi Gyurján Bence is. A sárga-kékek hazai pályán két győzelmet – Mosonmagyaróvár 1-0, Nyíregyháza 1-0 –arattak és egyszer, a DVTK (1-2) ellen kikaptak. A legutóbbi fordulóban 2-0-ra kapott ki az ETO vendégeként Visinka Ede együttese. Érdekesség, hogy eddigi öt góljukat öt különböző futballista jegyezte. Ami a Haladást illeti, a vasiak két idegenbeli meccsen vannak túl, a Nyíregyháza vendégeként 1-0-ra nyertek, míg Siófokon 2-1-re kikaptak. Legutóbb a Haladás Sportkomplexumban 1-1-re végeztek a Soroksárral.

– A Tiszakécske fizikálisan erős csapat, pontrúgásokból különösen veszélyes és igyekszik minél gyorsabban eljuttatni a labdát az ellenfél tizenhatosára – mondta Németh Szabolcs, a Haladás vezetőedzője. – Egyénileg Zamostny Balázsra, Horváth Zoltánra és Balajti Ádámra különösen oda kell figyelnünk, mindannyian gólveszélyes játékosok. Azonban mégis az a legfontosabb, hogy saját játékunkra koncentráljunk, védekezésben szervezetten, támadásban pedig dominánsan kell futballoznunk – merjük felvállalni azt, amit tudunk. Szijjártó Ármin és Vanja Zveknov sérült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában