Labdarúgás

2022.09.21. 12:09

Ismerős terepen - Hipp örömmel tért vissza a Halihoz

A kedden kinevezett szlovák vezetőedző, Michal Hipp jó emlékekkel tért vissza a Szombathelyi Haladás NB II.- labdarúgócsapatához.

Pum András

Michal Hipp munkáját továbbra is Mészöly Géza segíti szakmai vezetőként

Forrás: Unger Tamás

A tőle megszokott lelkesedéssel tartotta meg első szombathelyi edzését a Haladás régi-új vezetőedzője, Michal Hipp. A szlovák tréner anno közel egy évig már irányította a vasi csapatot,  regnálása alatt olyan emlékezetes győzelmeket arattak a zöld-fehérek, mint a bajnoki stadionavatón az FTC ellen elért 2-1, vagy például a Fradi elleni diadal után két héttel a Mol Fehérvár elleni hazai 1-0. A Haladásra – ha nem is az előbbi kaliberű együttesek – de nehéz ellenfelek várnak az elkövetkező időben. A zöld-fehérek másfél hét múlva a harmadik Pécs otthonába utaznak, aztán a negyedik Kazincbarcika érkezik, majd mennek a második Gyirmóthoz, aztán jön a listavezető MTK. Szép feladat, de az 59 éves, elsősorban a kemény munkában hívő Hipp nem retten meg az ilyen kihívásoktól – Haladástól való távozása után válogatottnál és klubcsapatnál is dolgozott.

– Miután eljöttem Szombathelyről, két évig a kazahsztáni válogatottat irányítottam, a második évben pedig párhuzamosan a szintén kazah Asztanánál dolgoztam másodedzőként – mondta Hipp. – Aztán Szlovákiában tartottam UEFA PRO-licences képzéseket. Amikor megkeresett a Haladás, nem sokat gondolkodtam. Noha van egy olyan mondás, mely szerint kétszer ugyanabba a folyóba nem lépünk, ez a futballra nem igaz. Anno nagyon szép időszakom volt a Haladásnál eltöltött szűk egy év, jó emlékeim vannak. Nagyon jó szívvel gondolok vissza a játékosokra, a városra az itt élő emberekre, a szurkolótáborra. Éppen ezért nagyon örültem a Haladás megkeresésének és ajánlatának, amelyet örömmel fogadtam el. A mostani keretből van több játékos, akivel akkoriban együtt dolgoztam, ismerem a körülményeket, a lehetőségeket. 

 

Mindezek nagyon sokat nyomtak a latba, amikor elfogadtam az ajánlatot. Mondhatom, hogy az NB II. mezőnyére is van rálátásom. Ami a Haladás meccseit illeti, mióta eljöttem, többször is jártam a Haladás Sportkomplexumban, legutóbb például az elmúlt bajnokságban a Győr elleni 1-1-es összecsapásra utaztam el. De ott voltam például a csapat tavaly nyári, dunaszerdahelyi felkészülési mérkőzésén is – mindig is érdekelt, mi van a Halival. Az utóbbi időben pedig az interneten streamen több bajnokiját is megnéztem a csapatnak, csakúgy, mint a putnoki Magyar Kupa-meccset. De nem ugyanaz mérkőzésen és edzésen látni a játékosokat, most az a legfontosabb feladatom, hogy testközelből is megismerjem, megnézzem a labdarúgókat. És mielőbb szeretném velük elsajátítani azt általam elképzelt játékrendszert, taktikát. Olyan Haladást szeretnék látni a jövőben, amelyben folyamatosan fejlődnek a játékosok, emellett pedig a csapat látványosan feljebb és feljebb lépked a tabellán.

Ami a stábot illeti, Jakab Csaba kapusedző, valamint Csejtey Gábor és Orbán Gergő masszőrök maradtak, Németh Szabolccsal Sipos Norbert, valamint  Délczeg Gergely másodedző és Gusztafik Ádám erőnléti edző távozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában