Kézilabda

2022.09.29. 12:37

Ismét győzött a Bük, ikszelt a Gotthárd

Az NB II.-es kézilabda-bajnokságban csak a Büki TK tudott nyerni a vasi női csapatok közül, míg a szentgotthárdi férfi csapat győzelemmel felérő döntetlent ért el idegenben.

Sütő Dániel

Szecsődi Vivien (20) hat gólt dobott a Veszprémnek

Forrás: Ohr Tibor

Büki TK–Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U22 41-23 (23-12). Bük, 100 néző, női NB II.-es kézilabda-mérkőzés, vezette: Bán-Farkas L., Székely Z.

Bük: Büki 1 – Megyeri 2, Tamási 8, Tóth V. 6, Tar-Pukler 6, Marton D. 1, Gősi 3, Csere: Szücs – Kelemen 10, Szabó D. 2, Szekér, Varga Zs. 2, Szabó N. Edző: Baranyai Enikő.

SZKKA U22: Pados – Káli, Török 4, Ihász 1, Horváth A. 4, Szabó N. 2, Rieger 2, Pál 4, Lékai 2, Tóth B., Krilov, Németh J. 4. Edző: Surman István.

Esélyes méltóan, már az első félidőben lezárta a harcot a hazai pályán játszó büki együttes, amely teljesen megérdemelt, fölényes diadalt aratott.

Baranyai Enikő: A játék minden elemében a fiatal szombathelyi csapat fölé tudtunk kerekedni, ami magabiztos nagyarányú győzelmet eredményezett.

Surman István: Az egyik bajnokaspiráns ellen játszottunk.  Agresszivitásban és technikai tudásban sem tudtuk felvenni a versenyt a rutinosabb, egykor magasabb osztályban jegyzett játékosok ellen, így nagy arányú vereség lett a mérkőzés vége.

Győri Audi ETO KC U22–Répcelaki SE 45-18 (21-9). Győr, 70 néző, női NB II.-es kézilabda-mérkőzés, vezette: Ifj. Babity I., Kaposi M. G.

Répcelak: Szalai N. – Major, Molnár Zs. 5, Király 3, Pődőr P. 3, Lengyel 2, Szár 2. Csere: Göndőcs – Zsiray 2, Foki, Gőcze, Tóth T., Pap B. 1, Hegyi, Patkó, Nagy L. Edző: Kronekkerné Maráczi Anita.

A mérkőzés elején hiába alakította ki helyzeteit a Répcelak, ezeket jórészt sorra ki is hagyta, az ellenfél pedig gyors lerohanásgólokkal növelte előnyét. A számos elpuskázott helyzet és a sok technikai hiba eredményeként nem tudta megnehezíteni a Répcelak a győriek dolgát.

Sárvárfürdő Kinizsi SE–KK Ajka 26-28 (16-14). Sárvár, 150 néző, női NB II.-es kézilabda-mérkőzés, vezette:  Nagy T., Novák T.

Sárvár: Varga – Horváth D. 2, Kiss V. 4, Horváth I. 3, Barcza 8, Gerencsér 1, Szemes 5. Csere: Dávid K., Jurik (kapus), Horváth A. 2, Oláh 1, Cser. Edző: Pupp Adél.

Burghardt súlyos autóbalesete miatt tovább fogyatkozott a sárvári keret, amely baljós előjelekkel várta a találkozót. A szűkös létszám ellenére a hazaiak lendületes játékukkal mindvégig tartották a lépést az Ajkával, sőt a második játékrész derekáig vezetett is a Kinizsi. Ekkor azonban elfogyott az erő, így a végjáték a vendégeké volt.

Veszprém Pannon SE–Celldömölki VSE 36-29 (20-16). Veszprém, 50 néző, női NB II.-es kézilabda-mérkőzés, vezette: Kolics, Rideg.

Celldömölk: Tömő – Füzfa,  Horváth H. 2, Szuhogyi 8, Szecsődi 6, Málovics 5, Nyári 1. Csere: Szomorkovits 5, Győrvári 1, Freiberger 1, Pup,  Imreh. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

Az első játékrészben tartotta a lépést a tavalyi bajnokkal, 2-3 gólnál messzebb nem tudott eltávolodni a Veszprém. A pihenő után még gyors gólokkal rohamozott a vendégcsapat, a kapusteljesítmény támogatta a védelmet, de az ellenfélnek ítélt nyolc hetesre nem volt ellenszerük a vasiaknak.

Alba Regia KSE–Szentgotthárdi VSE 29-29 (14-16). Székesfehérvár, 40 néző, férfi NB II.-es kézilabda-mérkőzés, vezette: Dr. Bercza K., Dr. Kis A. B.

Szentgotthárd: Surányi – Molnár P., Weidl 7, Háklár 5, Kozma 9, Luthár 1, Németh D. 4. Csere: Dancsecs – Horváth N., Vincze, Rónai, Fekete, Kalamár 2, Pencz, Katona, Hegyi 1. Edző: Bölöni Roland.  

A rutinos, jó játékerőt képviselő fehérváriak ellen remekül kezdett a Gotthárd, amely 9-2-re húzott el. A rotáció során felzárkózott a hazai alakulat, de csak a második félidő 10. percétől tudta átvenni a meccs irányítását és lépett el négy góllal. Az utolsó öt perc azonban ismét a Gotthárdé volt, amely bravúros döntetlent ért el az Alba ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában