Kosárlabda

2022.09.22. 16:00

Ismét közönség előtt a Falco KC - Elrajtol a 13. Horváth Zoltán Emléktorna

Pénteken és szombaton a 13. Horváth Zoltán Emléktornával hangol a közelgő bajnoki rajtra a Falco Vulcano Energia KC Szombathely NB I.-es, bajnoki címvédő kosárcsapata.

Tóth Gábor

Forrás: VN-archív

Fotó: © Unger Tamás

A Falco mellett a szlovén Krka Novo Mesto, a szerb KK Spartak Subotica és az osztrák bajnok BC GGMT Vienna alkotja a hagyományos felkészülési torna nemzetközi mezőnyét. A szurkolók ellenfélként találkozhatnak két olyan edzővel, akik bajnoki címet nyertek a szombathelyi csapattal. Hiszen a klub első, 2008-as aranyához edzőként hozzájáruló Szrecsko Szekulovics most a Spartak trénere, míg a Falcóval 2019-ben és 2021-ben is csúcsra jutó Gasper Okoron a Krka sikeréért dolgozik.

Boris Barac már harmadik szezonját kezdi meg a Falcónál – ez az állandóság egy légiós esetében azért nem gyakori a honi pontvadászatban. A horvát magasember stabil játékosa a Falcónak, kiegyensúlyozottan jó teljesítményre képes.

– Ahogyan korábban, ezúttal is rengeteg munkát végeztünk el a felkészülési időszakban, ami teljesen természetes ilyenkor – fogalmazott Boris Barac. – Időben összeállt a keret, rendben megérkeztek az új játékosok, korán el tudtuk kezdeni a munkát. Sok edzőmeccset játszottunk, jó ellenfelek ellen léptünk pályára. Kicsit zavaró volt, hogy válogatott feladatai miatt Perl Zoltán és Keller Ákos csak a felkészülés végén csatlakozott hozzánk – de hát más csapatoknak is voltak Európa-bajnokságon szereplő válogatottjai, nem csak mi küzdöttünk ezzel a problémával. Az elmúlt évekhez képest most kicsit nagyobb volt a mozgás a nyáron, több új játékos érkezett, akiket azért idő lesz tökéletesen beilleszteni a gépezetbe. De jók az új fiúk, becsülettel dolgoznak, nem lesz gond. Nagyon várom már a tornát, hiszen a tavalyi bajnoki döntő óta nem léptünk pályára a közönségünk előtt – bízom benne, hogy ismét remek lesz a hangulat. Számít az eredmény, szeretnénk megnyerni a tornát, de még fontosabb, hogy a keret csiszolódjon, a játékunk lépésről lépésre fejlődjön. Hiszen ez az utolsó lehetőségünk a bajnoki rajt előtt lemérni, hogy hol tartunk – zárta szavait Boris Barac.

Menetrend, péntek: Krka Novo Mesto–BC GGMT Vienna 17.00, megnyitó 19.00, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–KK Spartak Subotica 19.45. Szombat: bronzmeccs 16.00, döntő 18.30.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában