Súlyemelés

2022.09.08. 15:00

Jól teljesítettek a vasi súlyemelők - Márkus Erzsébet tanítványai három medált szereztek a Szabadka Kupán

Egy arannyal, egy ezüsttel és egy bronzzal zárták a 36. barátságos nemzetközi súlyemelő Szabadka Kupát a Haladás VSE versenyzői.

Sütő Dániel

A Haladás VSE szabadkai különítménye

Forrás: HVSE

Szerbiában vendégszerepeltek a Haladás VSE súlyemelői. Márkus Erzsébet a szabadkaiak felkérésének eleget téve három ifjú titánjával képviselte a szombathelyi színeket a 36. barátságos nemzetközi súlyemelő Szabadka Kupán.

– Nagy örömmel fogadtuk a szabadkaiak meghívását – nyilatkozta Márkus Erzsébet, a Haladás VSE súlyemelő szakosztályának vezetője. – Ez a torna remekül illeszkedett az U23-as Európa-bajnokságra készülő Boros Viktória felkészülési programjába, de kiváló lehetőség volt ez Papp Géza számára is, akit a junior Eb-re neveztünk, bár az csak később dől el, ki jut ki valójában a kontinensviadalra. Pólya Mártonnak ez volt az első nemzetközi megmérettetése, úgyhogy csak profitálni tudtunk ebből a tornából, ami nem mellesleg remekül sikerült súlyemelőinknek. Boros Viktória 87 kilogrammban 87 kg-t szakítva és 111-et lökve 198 kilogrammos összteljesítményével első helyen végzett. 

Jól halad Viki felkészülése az U23-as Eb-re, jó volt látni, melyek az erősségei és a gyengeségei, mire kell még inkább odafigyelni, nagyon hasznos volt az ő szempontjából is ez a megmérettetés. A 89 kilogrammos férfiak között Pólya Márton egyéni csúcsot ért el 100 kg-t szakítva, 125-öt lökve második, míg a 102 kilogrammosok mezőnyében Papp Géza a felkészülési programnak megfelelő szintnél tart 120 kg-t szakítva és 145 kg-t lökve harmadik lett. Gézának egyébként szeptember 10-én, szombaton a Tamásiban rendezendő junior országos bajnokságon lesz jelenése, ahol még jobb teljesítményt várok tőle – összegzett Márkus Erzsébet szakosztályvezető, akinek csapata összesítésben a negyedik helyen zárt a Szabadka Kupán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában