Kézilabda

2022.09.15. 13:10

Kiütéses büki és celli siker - Jól játszott, de kikapott az újonc Répcelak gárdája

A NB II.-es kézilabda-bajnokság 1. fordulójában magabiztosan győzött a nőknél a Bük és a Celldömölk, a Sárvár, a Répcelak és az SZKKA U22 viszont kikapott. A férfiaknál idegenben bukott az újonc Szentgotthárd.

Sütő Dániel

A Büki TK 23-asa, Marton Dóra hat találattal vette ki részét a fürdővárosiak Mosonmagyaróvár elleni kilencgólos győzelméből

Forrás: Unger Tamás

Büki TK–Mosonmagyaróvári KC U22 35-26 (19-10). Bük 100 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Antal Á., Antalné Renner I.

Bük: Büki – Kelemen 7, Szabó D. 3, Tóth V. 2, Tar-Pukler 7, Marton 6, Gősi 5, Csere: Szücs – Tamási 4, Szekér, Varga 1. Edző: Baranyai Enikő.

Kissé kapkodva, hibákkal kezdte a BTK a meccset, majd fokozatosan húzott el ellenfelétől és fölényes sikert aratott.

VKl SE Győr–Sárvárfürdő Kinizsi SE 36-33 (36-33). Ikrény, 100 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Ihász B. L., Pápai P. B.

Sárvár: Jurik – Horváth I. 6, Burghardt 9, Barcza 10, Gerencsér 2, Cser 3, Szemes 2. Csere: Varga – Kiss V. 1, Papp K., Horváth A., Horváth D., Németh H., Oláh. Edző: Pupp Adél.

A jelentősen átalakult sárvári keret az első 10 percben hatgólos hátrányba került, és onnantól csak futott az eredmény után.

Lébényi KSZSE–Celldömölki VSE 25-35 (12-19). Lipót, 30 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Marosi Z., Pap E. M.

CVSE: Tömő – Szuhogyi 10, Szomorkovits 6, Málovics 7, Szecsődi 7, Horváth H. 1, Freiberger 4. Csere: Balogh – Győrvári, Pup, Füzfa, Gyurák. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

 A hetedik percben már 7-1-re vezetett a Celldömölk, ám a második félidőben fel tudott zárkózni a házigazda, azonban a Cell ritmust váltott és kiütéssel szerezte meg első sikerét a bajnokságban.

Répcelaki SE–SZESE Győr 30-31 (16-13). Répcelak, 250 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Bán-Farkas L., Székely Z.

Répcelak: Szalai N. – Nagy L. 1, Lengyel 1, Király 6, Pődör P. 6, Molnár Zs. 7, Szár 1. Csere: Göndőcs – Tóth T., Major 6, Gőcze 2, Foki, Patkó, Hegyi, Zsiray, Varga. Edző: Kiss Attila.  

Hamisítatlan kézilabdaünnep volt a répcelakiak első NB II.-es találkozója. A zsúfolásig megtelt lelátó előtt a második félidő közepéig magabiztosan vezetett az újonc vasi alakulat, ekkor több hiba csúszott a hazaiak játékába, így nem sikerült pontot szerezniük.

Győri Audi ETO KC U22– Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U22 34-21 (16-11). Győr, 70 néző,  NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Horváth K., Krupánszki K.

SZKKA U22: Pados, Fritz (kapusok), Rákos, Török 2, Rieger, Ihász 2, Szabó N., Vincze, Tóth B. 3, Káli 3, Németh J. 4, Pál 2, Horváth A. 3, Lékai 2. Edző: Vujovic Mirko.

Csak az első 10 percig volt szoros a találkozó, aztán fokozatosan egyre nagyobb előnyre tett szert az ETO és megérdemelten győzött.

Várpalotai BSK–Szentgotthárdi VSE 25-22 (13-7). Várpalota, 150 néző,  NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzés, vezette: Csányi T., Gadányi T.

Szentgotthárd: Surányi – Németh D. 3, Weidl 9, Kozma 3, Luthár 1, Szalai D. 2, Háklár 2. Csere: Dancsecs, Kanics (kapusok), Katona 2, Fekete, Hegyi, Rónai, Szakács, Vincze. Edző: Bölöni Roland.

Az első 20 percben jól tartotta magát az újonc Gotthárd, 7-7-nél azonban túl sok hibát vétett és 10 góllal húzott el a házigazda. A végjátékban két gólra zárkózott a Gotthárd, de csodát tenni nem tudott. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában