Átszakadt a gát

2022.09.25. 07:01

Kiütéses győzelmet aratott az SZKKA idegenben

A női NB I/B.-s kézilabda-bajnokság 4. fordulójában kiütéses győzelmet aratott idegenben, a Tempo otthonában az SZKKA.

SD

Fotó: © Cseh Gábor

Tempo KSE–Szombathelyi KKA 21-32 (9-16). Gyál, 80 néző, NB I/B.-s kézilabda-mérkőzés, vezette: Gulybán O., Juhász D.

SZKKA: Balog, Fritz, Christe (kapusok), Balogh P. 2, Kulcsár 2, Pődör R. 7, Szmolek 5, Tanaskovics 4, Varga N. 2, Horváth A. 2, Győri 4, Kiskartali 2, Szendrei 1, Biró 1, Temesvári, Papp K. Edző: Pődör Zoltán.

Két hazai győzelem után első idegenbeli bajnoki mérkőzését játszotta szombaton este a Tempo KSE vendégeként a Szombatelyi Kézilabda Klub és Akadémia felnőtt együttese. Az elmúlt meccsek helyenként döcögős játéka után ezúttal már teljesen átszakadt az a bizonyos gát a vasiaknál és úgy játszottak, ahogy valóban tudnak. A nagyszerű védekezés mellé ezúttal gyors és közönségszórakoztató támadójáték párosult. Igazi csapatjátékkal, a helyzeteit jól kihasználva megnyugtató, hétgólos előnnyel vonulhattak pihenőre Pődör Zoltán lányai.  

Fordulás után már kilenc találattal is vezetett a Szombathely, de aztán voltak a mérkőzésnek kiegyenlített periódusai, amikor állandósult a 7-8 gólos különbség. A magabiztos szombathelyi előny egy pillanatig sem forgott veszélyben, ráadásul a mérkőzés hajrájához közeledve még egy lapáttal rá tudtak tenni Pődör Rebekáék: az 50. percben elérték a tízgólos különbséget és végleg eldöntötték az idegenbeli bajnoki mérkőzést.

– Ma játékban azt az arcunkat mutattuk, amire valóban képesek vagyunk. Öröm volt nézni a csapat játékát, büszke vagyok a lányokra. Köszönjük a minket elkísérő szurkolóink támogatását – fogalmazott a meccs után Pődör Zoltán vezetőedző.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában