Kosárlabda

2022.09.23. 21:49

Könnyed Falco-diadal a 13. Horváth Zoltán Kosárlabda Emléktornán - fotók

Pénteken és szombaton a 13. Horváth Zoltán Kosárlabda Emléktornának ad otthont az Arena Savaria. A házigazda Falco Vulcano Energia KC Szombathely könnyed győzelemmel nyitotta az erőpróbát.

Tóth Gábor

Forrás: VN/archív

Fotó: Unger Tamás

Az utolsó pillanatban módosult a felkészülési torna programja, ugyanis a korábbi Falco-tréner, Gasper Okorn által edzett szlovén első ligás Krka Novo Mesto sérülésekre hivatkozva lemondta a részvételt. A szombathelyi klubvezetés villámgyorsan reagált, megoldotta a problémát, ugyanis az osztrák másodosztály tavalyi bajnoka, a BBC Nord Dragonz Eisenstadt elfogadta a meghívást. Pénteken így MKK Spartak Office Shoes–BC GGMT Vienna és Falco Vulcano Energia KC Szombathely–BBC Nord Dragonz Eisenstadt elődöntőket rendeztek.

MKK Spartak Office Shoes (szerb)–BC GGMT Vienna (osztrák) 85-92 (16-30, 24-15, 27-21, 18-26). Szombathely, Arena Savaria, felkészülési kosárlabda-mérkőzés, vezette: Benczúr T., Tőzsér D., Goda L.

Spartak, legjobb dobók: PJ Hardy 21/3, Nicholson 16/6, Ilkic 14/6.

Vienna, legjobb dobók: Murati 29/9, Vujosevic 17/6.

Az osztrák bajnok és a szerb másodosztály élcsapata nagy csatát vívott. A bécsi gárda a negyedik negyedre őrölte fel ellenfelét, és csikarta ki a győzelmet. A mérkőzés után bensőséges koszorúzással, gyertyagyújtással idézték fel a város, a klub, a Horváth Zoltán Kosárlabda Utánpótlásért Alapítvány képviselő Horváth Zoltán emlékét – 2009. december 28-án autóbalesetben elhunyt kiváló játékos szülei is részt vettek az ünnepségen. A Falco a felkészülési időszakban zárt kapuk mögött játszotta az edzőmeccseit. Vagyis a csapat és a szurkolók a győztesen megvívott tavalyi bajnoki döntőben találkoztak egymással legutóbb. Ennek megfelelően remek hangulat fogadta a Falcót.

 

Falco Vulcano Energia KC Szombathely–BBC Nord Dragonz Eisenstadt (osztrák) 87-53 (30-14, 16-14, 22-12, 19-13). Vezette: Papp P., dr. Mészáros B., Söjtöry T.

Falco: Cowells 7/3, Perl 13, Kovács B. 20/12, Tiby 8, Keller 3. Csere: Barac 5, Brown 13/3, Sövegjártó 5, Krivacevic 6, Verasztó 7/3, Takács Zs. –. Edző: Milos Konakov.  

Eisenstadt, legjobb dobók: McClure 10/3, Kunc 10/6, Allen 10/3.
A szombathelyi csapat orrsérülés miatt nélkülözte a nyáron igazolt szerb válogatott irányítót, Stefan Potot. A Falco 7-0-val kezdte a meccset, és a folytatásban sem lassított, a szünetben már közel 20 ponttal vezetett (46-28). A második félidőben csak a különbség mértéke volt kérdéses. Végül a technikai, magassági, fizikai, sebességi fölényben lévő Falco könnyedén nyert – így azért sokat nem tudtak meg a szurkolók arról, hogy mire képes újjáalakuló csapatuk.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában