Birkózás

2022.09.23. 15:48

Ligeti csalódott, keresi az okokat - A Haladás VSE kiválóságával beszélgettünk a belgrádi birkózó vb-t követően

A belgrádi birkózó vb-n összesítésben kilencedik helyen végző Ligeti Dániel csalódottan nyilatkozott az elért eredményéről.

Sütő Dániel

Ligeti Dániel nagyon rosszul élte meg a Dhesi elleni meccset

Forrás: Nemzeti Sport/Földi Imre

Repülőrajtot vett a birkózó világbajnokságon a Haladás VSE kiválósága, Ligeti Dániel a japán Yamamoto ellen, majd a nyolcaddöntőben komoly leckét kapott a későbbi török győztes, Taha Akgültől. A vigaszágra kerülve a kanadai Amarveer Dhesi várt a szombathelyi birkózóra, aki bár nagyon jól kezdett, komoly előnyre tett szert, a meccs végén mégis a kanadai kezét emelték a magasba, így Dhesi mérettethette meg magát az iráni Zare ellen a bronzmeccsen, amelyen simán kikapott a kanadai. Hogy a hirtelen összeomlás mögött mi állhat, arra még Ligeti Dániel és edzői is keresik a válaszokat. Bánkuti Zsolt szövetségi kapitány egyszerűen nem értette, mi zajlott le a szőnyegen, pedig ő ott volt és látta a történéseket. 

– Nem szeretnék ebbe mélyebben belemenni, mert még én sem tudom pontosan, hogy mi történt – mondta csalódottan Ligeti Dániel, a Haladás VSE birkózója. – Lehetett ez egy mentális fáradtság vagy egy olyan dolog, amivel még én sem vagyok tisztában, ezért nehéz még elemezni. Őszintén szólva nem is emlékszem a mérkőzésre, annyira önkívületi állapotban voltam. Hasonló volt a márciusihoz, csak ez annak teljesen az ellentettje volt. 
Hozzátette, még sosem érezte magát olyan rosszul a szőnyegen, mint Dhesi ellen. – Nem ezért készültem egész nyáron, és nem ezért áldoztam fel az utóbbi fél évemet különféle kezelésekre járva, hogy a sérülésem helyrejöjjön – folytatta a birkózó. 

– Ki merem jelenteni, hogy ennél sokkal több van bennem, ahogy több volt márciusban is – abból a teljesítményből érdemes kiindulni. Ebből a világbajnokságból hosszútávú következtetéseket nem lehet leszűrni, menni kell tovább, hogy jövőre egy jobb vb-t tudjak összehozni. Az volt a célom Belgrádban, hogy kibirkózzam magamból a felkészülésbe fektetett munkát, de ez most nem sikerült. Az az egy vigasztal, hogy hajszál híján ott lehettem volna a legjobb ötben, de ez persze sovány vigasz. Jövőre mindenképpen javítanom kell, hiszen az elsődleges cél a kvótaszerzés lesz a párizsi olimpiára – zárta szavait Ligeti Dániel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában