Labdarúgás

2022.09.23. 19:30

Magyar diadal Bulgária ellen - Már a 35. másodpercben eldőlt a mérkőzés - fotók

Felkészülési válogatott labdarúgó U21-es mérkőzésen a magyar csapat 1-0-ra ra győzött Bulgária ellen.

Pum András

Forrás: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Magyarország–Bulgária 1-0 (1-0). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 1579 néző, U21-es felkészülési válogatott labdarúgó-mérkőzés, vezette: Ciochirca (osztrák).

Magyarország: Hegyi – Csinger, Balogh, Ilynbor – Kovács M (Kállai, 61.)., Kata (Bocskay, 61.), Bényei, Benczenleitner – Kocsis (Németh D., 84.), Németh A. (Tóth M., 70.), Horváth K. (Katona, 61.)  Szövetségi edző: Gera Zoltán.

Bulgária: D. Hrisztov – Boev (Atanaszov, 70.), M. Hrisztov, Krasztev, Sztojcsev – Shopov (Szolenszki, 46.), Cenov (Sztojcskov, 65.), Sztojanov – Alekszandrov (Diulgerov, 46.), Sztankov (Nikolov, 83.), Taszev (Papazov, 65.). Szövetségi edző: Alekszandar Dimitrov.

1. perc: Horváth ugratta ki a bal oldalon a védők mögé bemozgó Kocsist, a támadó 14 méterről a kivetődő kapus felett a hálóba emelt (1-0).

22. perc: Kocsis jobb oldali beadását Németh András sarokkal, kilenc méterről a jobb kapufa mellé pörgette.

24. perc: Kocsis került ziccerbe, a kapust is kicselezte, de addig várt, amíg nyolc méteres lövése a bevetődő Krasztevről kipattant.

63. perc: Németh jobbról, 11 méterről a jobb lapufát találta telibe.

A magyar válogatott keretébe négy korábbi szombathelyi futballista is meghívót kapott. Hegyi Krisztián (West Ham), Senkó Zsombor (Juventus), Kállai Kevin (Mezőkövesd) és Tóth Milán (Sturm Graz) az Illés Akadémián nevelkedett, utóbbi két játékos a Haladásban is szerepelt. Hegyi kivételével a többiek kispadon kezdtek Bulgária ellen. Szépszámú, főleg fiatalokból állú nézősereg előtt a magyar válogatott, első támadásából, a 35. másodpercben megszerezte a vezetést. A gól megadta a meccs alaphangját, a magyar válogatott nagy kedvvel és jól játszott. 

 

A bolgároknak kellett egy kis idő, mire rendezték soraikat és vezettek néhány formás támadást. Ám veszélyt így sem jelentettek Hegyi kapujára. A másik oldalon viszont a Honvéd játékosa, Kocsis Dominik packázott el egy óriási gólhelyzetet. Változatos volt a meccs, a gyors magyar támadók gyakran megoldhatatlan feladat elé állították a vendégvédőket. Szünet után is a magyarok játszottak jobban, veszélyesebben, uralták a mérkőzést. Igaz, Németh zúgó kapufáján kívül nem adódott helyzetük – a lelkes vendégek pedig csak kisebb lehetőséget dolgoztak ki. A szervezettebben játszó magyar válogatott megérdemelten nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában