Futsal

2022.09.19. 22:01

Szombathelyen játszott döntetlent a magyar futsalválogatott Izrael ellen - fotók

Az Izrael elleni döntetlennel kezdte a világbajnoki-selejtező sorozatot a magyar futsalválogatott.

Tóth Gábor

Forrás: Cseh Gábor

Turzó József szövetségi kapitány csapata szerda óta készült az Arena Savariában a fontos mérkőzésre. A keretben öt Haladás-játékos kapott helyet: Dróth Zoltán, Alasztics Marcell, Dávid Richárd, Hajmási Milán, Rutai Balázs. A magyar válogatott a kötelező győzelemért lépett pályára.

Magyarország – Izrael 2-2 (2-1). Szombathely, Arena Savaria, 700 néző, válogatott futsalmérkőzés, világbajnoki-selejtező, vezette: Kresta (cseh), Nesnera (cseh), Cep (cseh), Kovács G. (magyar).

Magyarország: Alasztics – Fekete, Rábl, Dróth, Pál. Csere: Krajcsi (kapus), Dávid, Bíró, Komáromi, Tatai, Rutai, Harnisch, Büki. Szövetségi kapitány: Turzó József.

Izrael: Khrypunov – Goldstein, Halevy, Bar-El, Cohen. Csere: Haff (kapus), Diedunov, Harambam, Shkolnik, Ben Aharon, Noyman, Shifman, Ibrahim, Diga. Szövetségi kapitány: Avi Klif.

Gólszerzők: Tatai(10.), Rábl (15.), ill. Dávid (18., öngól), Ben Aharon (33.).

A magyar együttes rögtön nekiesett ellenfelének, Izrael védekezésre kényszerült – és szervezetten, keményen védekezett. Így a nyomasztó labdabirtoklási fölénye ellenére sem tudta megszerezni a vezetést a házigazda. Dróth lövése például a kapufán csattant. Egyébként a vendégek nem válogattak az eszközökben, a 7. percben már három szabálytalanságot elkövettek. Végül Tatai törte fel a reteszt, ügyesen játszotta tisztára magát, majd jobbról, hét méterről bombázott a hálóba a bevetődő izraeli védők fölött (1-0). 

 

Büki is betalált közelről, de a kezével kissé eltolta a kaput, ezért a gólt érvénytelenítették a játékvezetők. Sorjáztak a magyar helyzetek, az izraeliek szakmai stábja időkéréssel próbálta megtörni a hazaiak lendületét. Nem sikerült: Rábl lapos, balról elengedett, lábak között elsuhanó lökete talált utat a hosszú alsóba (2-0). Igaz, ekkor azért már vezetett néhány kontrát Izrael is. És egy ilyen ellentámadás végén, Dávid szerencsétlen öngóljával össze is jött a szépítés az első félidő hajrájában (2-1).

Fordulás után próbált bátrabb játékra váltani Izrael, de maradt az irányítás a magyar együttesnél – igaz kevesebb hazai helyzetet láthattak a nézők. Jobbára átlövésekkel próbálkozott a házigazda. Akadozott a játék, több hiba, feleslegesen elkövetett fault is becsúszott hazai oldalon. Roppant kellemetlen ellenfélnek bizonyult a szívósan védekező Izrael. Peregtek a percek, és nem tudta döntésre vinni a dolgot a Turzó-legénység. Sőt, a 33. percben egy kontrát gólra váltott, váratlanul egyenlített Izrael (2-2). Ráadásul öt perccel a vége előtt a magyar csapat begyűjtötte ötödik csapatfaultját. A magyar szakmai stáb időkéréssel próbálta felrázni a csapatot. Nagy rohamokkal tért vissza a pályára a csapat. De már késői volt a fellángolás – nem változott az eredmény.

A második félidőbe belealudt a házigazda, amire ráfizetett, a döntetlen csalódást keltő eredmény.

Turzó József: - Úgy 2-0-ig jól alakultak a dolgaink, aztán támadásban megtört a lendületünk. Figyelmeztető volt, hogy ekkor többször is elmentek kontrában – az pedig, hogy mi rúgtuk be magunknak az egyik ilyen ellentámadást, demoralizálta a csapatot. A második félidőben jól levédték a centerjátékunkat, és kicsit tompán, lassan játszottuk. Bosszantó, hogy megpróbáltuk végig irányítani a játékot, sok helyzetet kidolgoztunk – mégis a kevesebbet támadó ellenfél is éppen annyi gólt rúgott, mint mi. Szerettük volna győzelemmel nyitni a vb-selejtező sorozatot, de még van idő javítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában