Röplabda

2022.09.28. 12:03

Vasi csapatok mérlege: egy győzelem, egy vereség

Az NB II.-es női röplabdabajnokság 1. fordulójában idegenben nyert a Haladás, a SZoESE viszont kikapott.

Sütő Dániel

Fotó: © Unger Tamás

PTE-PEAC–Haladás VSE 1:3 (23, -21, -17, -18). Pécs, 100 néző, NB II.-es női röplabdamérkőzés, vezette: Szabó Zs., Hegedüs B.

Haladás: Kőrösi, Héjj, Marton, Gráczer, Péter, Bánfi, Mátyás, Horváth B., Kocsis, Németh A., Németh-Takács, Rudolf, Zoltán, Fatér. Edző: Dr. Mucsi Péter.

Jól kezdte az első szettet a Haladás, ám a végjátékot elszúrta, így 25-23-ra alulmaradt a házigazda pécsiekkel szemben. Ebben közrejátszott egy kis lámpaláz, illetve a meccshiány, ami most még éreztette hatását a szombathelyiek játékán. A csúcsforma még messze van, de jó úton jár Mucsi Péter együttese. A zöld-fehérek nyitásai és nyitásfogadásai a folytatásban feljavultak, aminek óriási szerepe volt a sikerben.

Kispest SE–Szombathelyi Egyetemi SE 3:0 (17, 16, 19). Budapest, Szent Gellért Sportcsarnok, 30 néző, NB II.-es női röplabdamérkőzés, vezette: Kozma S., Magyar-Kalotay R.

SZoESE: Nagy M., Egyed-Halmosi, Szabó R., Fülöp, Horváth K., Szalai, Kóbor, Lajos. Edző: Bodzer Attila.

A Kispest tavaly még az NB I.-es bajnokságban szerepelt. A SZoESE az első szettben magabiztos játékkal rukkolt elő, a lendület a szett derekáig tartott, így a hazaiak kerültek előnybe. A folytatásban a nyitásfogadás és a mezőnyben való védekezés okozott némi gondot a vasiaknak, akik ebből nem tudtak támadást kezdeményezni és ezt remekül kihasználta a házigazda. A harmadik szettre összekapták magukat a Bodzer-lányok, végig vezetve röplabdáztak a játszma közepéig, ám ekkor  ismét gondok adódtak a nyitásfogadásokkal, így a végén a Kispest örülhetett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában