Labdarúgás

2022.09.22. 18:25

Vezetés után Hali-vereség - Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Haladás egy góllal kikapott Ausztriában

Pum András

Forrás: Unger Tamás

FC Flyeralarm Admira–Szombathelyi Haladás 2-1 (0-0). Bécs, 100 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás: Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Csilus – Nagy R., Hursán,  Sipos – Bartusz, Lencse. II. félidő: Mursits – Nyíri, Bolla, Devecseri, Tarján – Tóth Máté – Bartusz, Derekas, Rácz, Doktorics – Borvető. Edző: Michal Hipp.  

A vasiaknál sérülés miatt Horváth, Molnár Taipi, Csernik, Zvekanov és Szijjártó hiányzott. A 16 csapatos osztrák másodosztály 7. helyén álló Admira ellen mutatkozott be a Haladás kispadján a régi-új vezetőedző, Michal Hipp. 

Az első tíz perc az ismerkedés jegyében telt el, a kapuk nem forogtak veszélyben. Az osztrákok harcias, erőszakos, kemény stílusát jól felvették a szombathelyiek is, így kiegyenlített játékkal teltek a percek. A 27. percben egy szép bal oldali támadás végén Lencse 25 méterről a felső kapufát találta telibe. Ezt leszámítva a két tizenhatos között folyt a játék, majd a 40. percben Simut jobbról, 22 méterről a bal sarok mellé lőtt.  
Szünet után a 48. percben tizenegyeshez jutott az osztrák együttes, ám Nikolov fölé lőtt. Ezt követően sorozatban dolgozta ki helyzeteit a Haladás. Előbb Doktorics lövését védte bravúrral  a kapus, majd az 55. percben Rácz bal oldali szögletét Devecseri hét méterről a bal felső sarokba fejelte (0-1). A 65. percben Doktorics beadásszerű lövését fogta Jenciragic. A 72. percben Gattermayer fejelt nyolc méterről a jobb sarokba (1-1), majd a 79. percben Rácz 19 méteres lövését tolta ki a jobb felső sarok elöl Jenciragic. Két perc múlva Simut lövését tolta a kapufára a kapus. A 87. percben Krienzer labdaszerzés után tíz méterről a bal sarokba lőtt (2-1). 

Nagy iramú, kemény meccsen a Haladás jól játszott, de kihagyta helyzeteit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában