Szikra szeretne lenni csapatában

2022.09.04. 13:55

Wendell Mitchellre nagy feladat vár a körmendi kosárcsapatban

A 2022/2023-as férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokságra készülő Egis Körmend nagy erőssége lehet Wendell Mitchell, akivel soraiban második edzőmeccsét is lejátszotta a vasi alakulat.

SD

Sok múlhat majd Wendell Mitchellen (11-es mezben)

Fotó: © Unger Tamás

Az amerikai születésű, 25 éves egyes-kettes poszton bevethető Wendell Mitchell a csapat első légiósaként érkezett Körmendre. Mitchell a tavalyi szezonban a koszovói bajnokság top csapatában, a Pristhinában kosárlabdázott, ahol 14,4 pontot, 3,5 gólpasszt és két labdaszerzést átlagolt mérkőzésenként. A 190 centiméter magas amerikai játékos korábban a neves Texas A&M egyetem csapatában kosárlabdázott a BIG 12 konferenciában.
– Az ügynököm szólt, hogy lenne lehetőségem Körmendre igazolni és úgy ítéltük meg, a karrierem szempontjából ez egy jó döntés lehetne – idézte fel az Egis Körmend új légiósa. – A klub történelme, valamint az a tény, hogy a tavalyi döntőben mennyire jól szerepelt a csapat, megerősített, hogy itt jó helyem lesz. Én is kisvárosi srác vagyok, a szülővárosomban hétezren laknak, így hozzászoktam ehhez a nyugis környezethez. Nem igazán passzol hozzám a nagyvárosi élet – fogalmazott a kosaras, akinek a legfontosabb a szurkolók bizalmának és támogatásának elnyerése. – Azt hiszem a legnagyobb erősségem az, hogy helyzetekhez segítem a társaimat. A védekezésből is alaposan kiveszem a részem és inspirál, ha én tudok lenni a szikra csapattársaim számára.
A Rába-partiak hétvégén lejátszották második felkészülési találkozójukat is, ismét a ZTE gárdája volt az ellenfél – ezúttal Körmenden –, és a korábbi edzőmeccshez hasonlóan ezt is zárt kapuk mögött rendezték. A vasi piros-feketéknek továbbra is nélkülözniük kell kapitányukat, Ferencz Csabát, aki válogatottbeli kötelezettségeinek tesz eleget Kölnben a kosárlabda Eb-n szereplő nemzeti együttesünk tagjaként.
Pénteken láthatja először az átalakult Konsztantinidesz-legénységet szurkolótábora, ekkor kezdődik ugyanis Körmenden a hagyományos kétnapos Mogyorósy Szilárd Emléktorna, amelyen a házigazda Egis Körmend mellett az Alba Fehérvár, a szlovén Krka Novo Mesto és az osztrák Oberwart lép pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában