Kezdődik a BL!

2022.10.24. 12:57

Futsal: Romániában meccsel a HVSE - Videón, fotókon mutatjuk a csapat indulását

Elindult a romániai Bajnokok Ligája-tornára a Haladás VSE NB I.-es futsalcsapata – Szerdán kezdi meg szereplését a magyar bajnok.

vaol.hu

Fotó: Horváth Balázs

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) még júliusban készítette el a Bajnokok Ligája-főtábla sorsolását. A Haladás a 4-es csoportba került a román United Galati, a portugál SL Benfica és az ukrán MFC Kherson táraságában. Ám a Kherson a háborús helyzet miatt visszalépett a küzdelmektől, a helyére a tavalyi ukrán ezüstérmes, az Uragan ugrott be. Érdekesség, hogy a Haladás tavaly is összecsapott a Benficával és az Uragannal: a portugáloktól 8-3-ra kikapott, az ukránokat 4-0-ra legyőzte. A négyes tornának a romániai Galac városa ad otthont szerdától szombatig – mindenki játszik mindenkivel, az első három helyezett jut be a legjobb 16 közé. A Haladás hétfőn a délelőtti edzés után kelt útra. A zöld-fehér delegáció Bécsben szállt repülőre, a gép Bukarestben landolt az esti órákban. Majd a csapat busszal utazott tovább, éjfél körül érkezett meg Galacba.

– Nehéz csoportba kerültünk – összegzett az indulás előtt Pálmay Tamás, a HVSE futsal szakágvezetője. – A Benfica kiemelkedik a csoportból, jó eséllyel pályázik a négyes döntőre. Az Uragan is komoly erőt képvisel, ugyanis az ukránok összegyűjtötték az ország legjobb játékosait – ez az egy csapat képviseli Ukrajnát a nemzetközi porondon. Tavaly ugyan 4-0-ra legyőztük az Uragant, de abból az eredményből nem lehet kiindulni. Akkor nekünk minden sikerült, ráadásul ez az ukrán gárda jóval erősebb az akkorinál. A Galac hazai pályán játszik, és minden bizonnyal azt az egy, továbbjutást érő győzelmet ellenünk akarja megszerezni – kemény csatára számítunk a románok ellen. De az elmúlt hetek jó eredményi bizakodásra adnak okot. Sajnos az utolsó edzésen Dávid Richárd térdsérülést szenvedett, kénytelen kihagyni a négyes tornát. Nem beszélek mellé: a továbbjutás a célunk!

 

Menetrend, szerda: Benfica–HVSE 17.00, Uragan–Galati 20.00. Csütörtök: Uragan–Benfica 17.00, Galati–HVSE 20.00. Szombat: HVSE–Uragan 14.00, Galati–Benfica 17.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában