Beharangozó

2022.10.06. 16:10

A hazai dartselit Szombathelyen

Pénteken, szombaton és vasárnap ismét a Haladás Sportkomplexumban rendezik a darts Haladás Opent, a magyar bajnokság utolsó előtti fordulóját, valamint a Magyar Kupát.

Sütő Dániel

Fotó: © Unger Tamás

Harmadik alkalommal rendeznek Szombathelyen háromnapos dartshétvégét – jelentették be csütörtökön a Haladás Sportkomplexumban tartott sajtótájékoztatón az esemény szervezői, támogatói.

Pénteken 18 órától ismét az amatőröké lesz a főszerep a Haladás Openen, amely ismét nyílt verseny lesz.

Szombaton délelőtt 10 órától már a profik állnak a táblákhoz. Ekkor feszülnek egymásnak a magyar bajnokság résztvevői, akik az utolsó előtti fordulóban mérhetik össze ügyességüket, tudásukat. Hazai oldalon minden szem a Szombathelyi Darts Club SE versenyzőire irányul, köztük Kámán Lehelre, aki jelenleg a harmadik pozíciót foglalja el. A résztvevők száma meghaladja a 100 főt.

Vasárnap ugyancsak délelőtt 10 órakor veszi kezdetét az egyfordulós Magyar Kupa küzdelemsorozata. Idén is Szombathelyen dől el, ki lesz a kupagyőztes. A házigazda egyesület elnöke, Csóka András elmondta, versenyzőik minden fronton nyilakat ragadnak – pénteken 16, szombaton 12, míg vasárnap 15 dartsosuk méretteti meg magát. Hozzátette, nagy várakozással tekint a hétvége elé, számos színvonalas, kiélezett csatára számít.

– A bajnokság nyitott – fogalmazott Balázs Gábor, a Magyar Darts Szövetség elnöke. – A férfiak között akár még a szombathelyi Kámán Lehel is utolérheti vetélytársait, de az igazán nagy verseny Borbély András és a tavalyi bajnok, Kovács Patrik között várható. A nőknél Ölei Annamária, Csombok Krisztina és Erdei Nóra között is szoros csata várható.

A sajtótájékoztatón a város képviseletében László Győző sportért is felelős alpolgármester örömét fejezte ki, hogy ismét a megyeszékhely rendezheti ezt a rangos eseménysorozatot és arra buzdított, hogy minél többen látogassanak ki a versenyekre.

A Haladás Open szervezésében résztvevő Haladás VSE klubmenedzsere, Szántó Erzsébet azt hangsúlyozta, céljuk a sportág népszerűsítése az amatőrök között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában