Labdarúgás

2022.10.13. 15:41

Az Újpestet fogadja a Haladás-Viktória FC

A női labdarúgó NB I. 8. fordulójában pénteken 17 órakor a Haladás Sportkomplexumban a Haladás-Viktória FC az Újpest FC-t fogadja. Év végéig biztosan Markó Edina irányítja a csapatot.

Pum András

Év végéig biztosan a korábban a Viktóriánál sikeresen dolgozó Markó Edina irányítja a szombathelyi együttest

Fotó: © Cseh Gábor

A pénteki mérkőzés toronymagas esélyese a 9. helyen álló Haladás-Viktória. A sereghajtó, újonc Újpest még nem szerzett pontot, mind a hét meccsét elveszítette, három gólt szerzett – ebből kettő öngól volt – és 50-et kapott, mérkőzésenként tehát hét gólt szedtek be a lila-fehérek. Legutóbb Diósgyőrben maradtak alul 4-0-ra. Ami a szombathelyieket illeti, miután Székely Tibor közös megegyezéssel távozott a csapattól, megbízott vezetőedzőként a női akadémia szakmai igazgatója,  Markó Edina vette át a szakmai munka irányítását. 

Nos, Markó a Szeged (2-2)  elleni idegenbeli meccsen irányította a szombathelyieket, míg a válogatott szünet miatti kéthetes szünetben eldőlt, hogy a Viktória bajnokcsapatának korábbi edzője, a 2014-től 2020-ig a magyar válogatott szövetségi kapitányaként dolgozó szakember év végéig biztosan marad a vasiak trénere – aztán majd kiderül utána, hogyan tovább.

– Természetesen a mi helyzetünkben jól jött a kéthetes szünet, elkezdtük felépíteni a játékunkat – ez persze nem megy máról-holnapra, hosszabb folyamata eredménye lesz, lépésről-lépésre haladunk – mondta Markó Edina. – Mindenesetre a lányok nagyon jól és lelkesen dolgoznak, sokkal többet tudnak annál, mint amit eddig a pályán mutattak. Jól ismerem az NB I. mezőnyét, egyáltalán nem vagyunk rosszabbak a többi csapatnál. Kielemeztük pénteki ellenfelünk, az Újpest játékát, tudjuk miben jók és hol sebezhetőek – mindenesetre egy alapvetően defenzív csapatra számítok. De az elmúlt két hétben elsősorban magunkkal foglalkoztunk, a saját problémáinkat igyekeztünk feldolgozni, megbeszélni. Vannak hiányzóink, de mindig az a csapat a legerősebb, amelyik a pályára lép. Az Újpest ellen csak a győzelem elfogadható.

A mérkőzésre ingyenes a belépés, a szurkolók a sajtórészen foglalhatnak helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában