Kézilabda

2022.10.14. 13:08

Csak a Bük tudott nyerni a vasi csapatok közül

A női NB II.-es kézilabda-bajnokság 4. fordulójában idegenben őrizte meg makulátlan mérlegét a Bük, míg a férfi mezőny 5. fordulójában Győrben szenvedett vereséget az erősen tartalékos Szentgotthárd.

Sütő Dániel

Tamási Kata öt góllal járult hozzá a bükiek újabb sikeréhez

Forrás: VN-archív

Celldömölki VSE–VKL SE Győr 33-37 (18-18). Celldömölk, 60 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Ihász B. L., Pápai P. B.
Kezdő: Tömő – Füzfa, Horváth H., Szuhogyi 5, Szecsődi 5, Málovics 6, Nyári 3. Csere: Balogh – Szomorkovits 5, Doncsecz 7, Győrvári, Freiberger 1, Pup 1. Edző: Salamonné Csótár Adrienn. 
A mérkőzés első perceiben a hazaiak több helyzetet is hibáztak, ami megbosszulta magát a későbbiekben. A következő játékrész hasonlóan alakult, a kialakított szituációkat nem sikerült góllá váltania a Celldömölknek, a védekezés sem állt össze, ami vereséghez vezetett.

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia–Veszprém Pannon SE 25-32 (10-15). Szombathely, Egyetemi Sportcsarnok, 50 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Borsóné Nagy T., Gyalog E.
SZKKA U22: Fritz, Pados (kapusok), Szákovics, 1, Csizmazia, Szlámer, Török 7, Rieger 1, Ihász 2, Krilov, Temesvári 4, Szabó N. 3, Tóth B., Káli, Németh J. 4, Horváth A. 3, Lékai. Edző: Vujovic Mirko. 
Már az első 10 percben négygólos előnybe kerültek a vendégek, akik nem adták meg azt a lehetőséget a hazaiaknak, hogy felzárkózzanak. A második félidőben már a 10-t súrolta a veszprémi előny – teljesen megérdemelten nyert a Pannon.

SZESE Győr–Büki TK 21-38 (10-18). Győr, 60 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Horváth K., Krupánszki K.
Bük: Büki – Kelemen 5, Tamási 5, Szabó D. 6, Tar-Pukler 4, Varga Zs. 3, Gősi 8. Csere: Szücs – Megyeri 5, Tóth V. 2, Szekér, Marton. Edző: Baranyai Enikő.
Az egyhetes pihenő után nehézkesre sikerült a kezdés a BTK-nak. Vissza kellett zökkennie Baranyai Enikő csapatának a meccsritmusba. Ha lassan is, de elkapta a fonalat a fürdővárosi alakulat, amely végül szép sikert aratott ezúttal is.

Győri ETO KC U22–Sárvárfürdő Kinizsi SE 42-21 (21-8). Győr, 60 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Kolics V., Rideg R. 
Sárvár: Jurik – Horváth D. 2, Horváth I. 3, Cser, Gerencsér 1, Kiss 5, Szemes 7. Csere: Varga, Horváth R. (kapusok), Horváth A. 2, Németh H., Oláh 1, Barcza. Edző: Pupp Adél. 
A sérülésektől tizedelt Sárvárfürdő ezúttal nem tudott egyenrangú partnere lenni a fiatal, harcos és gyors ETO-nak. Az első félidő derekán már tíz góllal vezetett a hazai gárda, és miután két újabb sárvári sérülés is történt, így csak a   gólkülönbség mértéke volt kérdéses.

Agrofeed ETO UNI Győr U23–Szentgotthárdi VSE 37-35 (17-18). Győr, 50 néző, NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzés, vezette: Horváth P., Marton B.
Szentgotthárd: Dancsecs – Vincze 3, Kalamár 7, Weidl 9, Luthár 1, Németh D. 8, Háklár 2. Csere: Surányi – Fekete 2, Hegyi 3, Molnár G. Edző: Bölöni Roland. 
Hiába a győzelmi esélyek, sok hiányzóját nem bírta el a szentgotthárdi csapat, amely kapus- és mezőnyposztokon is foghíjas volt. Mindösszesen 11 hadra fogható játékosa maradt Bölöni Rolandnak. A beszűkült rotációs lehetőségek ellenére remekül tartotta magát a vasi gárda, amely ellen csak az utolsó 10 percben tudta megfordítani a meccset a házigazda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában