Labdarúgás

2022.10.29. 10:00

Dorogi vendégek - Vasárnap 15 órakor játszik a Haladás

A labdarúgó NB II. 14. fordulójában vasárnap 15 órakor a Szombathelyi Haladás a Dorogi FC-t fogadja.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

A 9. helyen álló szombathelyiek zsinórban elért három bajnoki győzelmük után múlt vasárnap 2-0-ra kikaptak Szentlőrincen: itt az alkalom a javításra. A vasiak Szentlőrincen két elkerülhető gólt kaptak: az elsőt tizenegyesből, a másodikat távolról, átlövésből, miközben elöl megvoltak a helyzeteik. Más kérdés, hogy a legutóbb látott teljesítménynél több kell a Dorog ellen. Még akkor is, ha a Dorog a sereghajtó. A tíz ponttal az utolsó helyen álló Komárom-Esztergom megyei csapatnál két hete edzőt váltottak, a korábbi Haladás-játékos, Sluka Marian ült le a kispadra. A Michal Hipphez hasonlóan szlovák szakemberrel a dorogiak meglepetésre idegenben 1-0-ra verték a Nyíregyházát, majd odahaza 1-0-ra kikaptak a Győrtől. A dorogiaknál szerepel a Haladás volt futballistája, Rácz Ferenc, a korábbi Haladás VSE-játékos, Gyurácz András, aztán Keresztes Krisztián, aki az Illés Akadémián nevelkedett. A dorogiak legeredményesebb labdarúgója a kétgólos Magyari Szilárd és Paudits Patrik. A 2021/22-es bajnokságban a Tatabányán rendezett meccsen 2-0-ra nyert a Haladás a Dorog ellen, míg Szombathelyen a dorogiak győztek 1-0-ra.

– Az edzőváltással új impulzust kaptak a dorogiak – mondta Michal Hipp, a szombathelyiek vezetőedzője. – Új játékrendszerben futballoznak és az eddigiekhez képest más játékosok is lehetőséget kaptak. Hiába mi vagyunk favoritok, egyáltalán nem lesz könnyű meccs. Ám mivel hazai pályán játszunk, mindenképpen nyerni akarunk.

– Kemény edzésekkel, úgy érzem alaposan felkészültünk a Dorog ellen – mondta Derekas Zoltán, a vasiak nyáron igazolt támadója. – A mester elmondta mire számíthatunk, a dorogiaknál egyénileg kikre kell figyelnünk. Kompakt, jól összeszedett együttes lesz az ellenfelünk, de hazai pályán csak a győzelem elfogadható.

A stadion pénztárai 12.30-kor nyitnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában