Segítenek

2022.10.06. 12:18

Hali-futballisták az állatokért - Az Állatok Világnapjának alkalmából adományokkal segítették az állatmenhelyeket - fotók

Az Állatok Világnapja alkalmából a Szombathelyi Haladás és a játékosok adományokkal segítettek egy szombathelyi és egy devecseri állatmenhelyet.

Pum András

Forrás: Unger Tamás

Október 4-én, azaz kedden ünnepelték az Állatok Világnapját. A Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgócsapata ebből az alkalomból adománnyal segítette a menhelyi állatokat. A játékosok a szombathelyi Fekete István Állatvédő Egyesület és a kemenesaljai állatok mentésében, örökbefogadásában fontos szerepet játszó devecseri Meggyeserdei Menedék Alapítvány számára  adott át tápokat, konzerveket és kölönböző higiéniai termékeket. A Haladás Ajándékbolt pedig – ahová a devecseri alapítvány vezetője érkezett két kutyával – szintén tápokkal segítette az állatokat. 

 

A futballisták a Fekete István Állatvédő Egyesületnek személyesen vitték el adományaikat. A szerda esti Szombathelyi Haladás–Kolorcity Kazincbarcika mérkőzés előtt pedig a kivetítőn a játékosok portréi helyett a labdarúgók a menhelyi állatokkal közös képei voltak láthatóak – és megható videót is láthattak a szurkolók a látogatásról. A szombathelyieknek nem ez az első állatokkal kapcsolatos jótékonysági akciójuk. Tavaly a Budaörs elleni hazai bajnokin a Meggyeserdei Menedék Alapítvány árva kutyáival vonultak ki a futballisták a pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában