Labdarúgás

2022.10.16. 22:35

Háromból három - A Haladás zsinórban harmadik győzelmét aratva 3-2-re verte az MTK-t

A labdarúgó NB II.-ben a Szombathelyi Haladás zsinórban harmadik győzelmét aratva 3-2-re verte az MTK-t.

Pum András

Forrás: Unger Tamás

Szombathelyi Haladás-MTK Budapest 3-2 (2-0). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 1268 néző, NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Görög. 

Haladás: Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak  - Csilus, Derekas – Csernik (Molnár R., 87.), Rácz (Lencse, 80.), Doktorics (Hursán, 80.) – Borvető (Taipi, 65.). Edző: Michal Hipp. 

MTK: Somodi – Poór (Varju, 23.), Nagy Zs., Medgyes (Zsóri, 79.) – Kata (Nagy B., 79.), Szépe – Bognár – Kovács M. (Biben, 74.) , Futács, Németh K. Szakmai igazgató: Bognár György. 

Nagy lendülettel kezdték a mérkőzést a szombathelyiek, a vendégek alig jöttek ki a térfelükről. Ám amikor kiszabadultak, helyzetbe kerültek, de Németh Milán nagyot mentett. Ezzel együtt a szombathelyiek futballoztak jóval veszélyesebben – egykapuzott a hazai együttes. A rohamok eredményre vezettek, egy szabadrúgást követően a vasiak megszerezték a vezetést. Az MTK próbálkozott, de a Haladás volt a lendületesebb, frissebb, veszélyesebb gárda. Cseppet sem érkezett váratlanul a hazaiak második találata: Rácz a gól előtt úgy hintába ültette védőjét, hogy talán még most is forog…

 

A második félidőt Rácz-góllal indította a Haladás, ám mielőtt hátradőlhettek volna a hazai szurkolók, Futács pár perc alatt duplázott (3-2). Még izgalmasabbá vált az addig sem unalmas meccs, a vendégek mindent egy lapra feltéve támadtak. Michal Hipp cserékkel próbált frissíteni csapatán. A szombathelyiek szívvel-lélekkel küzdve végül megnyerték a meccset – Michal Hipp irányításával a zöld-fehérek sorozatban harmadik győzelmüket aratták. 

7. perc: Bognár indításával Németh Krisztián egyedül ugrott ki, kicselezte Verpeczet, de tíz méteres lövését a visszarobogó Németh Milán óriásit mentve, becsúszva, a gólvonal elöl kikanalazta.  

18. perc: Derekas 18 méteres szabadrúgása kijött Somodiról, az érkező Németh Milánöt méterről a kapu közepébe lőtt (1-0). 

29. perc: Bosnjak 13 méterről, balról tüzelt, Somodi vetődve hárította a bal sarokba tartó labdát.  

32. perc: Bognár jobb oldali szögletét Futács hat méterről fejelte kapura, Verpecz nagyot védett.  

34. perc: Bosnjak bal oldali beadását a hosszún Derekas – ahelyett, hogy egyből lőtt volna - levette, majd 10 méterről a kirohanó Somodiba tüzelt. 

43. perc: Rácz bolondította meg a bal oldalon védőjét, beadását Csernik nyolc méterről a bal sarokba fejelte (2-0). 

48. perc: Doktorics remek labdával ugratta ki Ráczot a jobb oldalon, a középpályás 14 méterről, éles szögből a hosszú, bal sarokba lőtt (3-0). 

52. perc: Egy bal oldali beadást Futács nyolc méterről a bal sarokba fejelt (3-1). 

56. perc: Futács fordult be a jobb oldalon, majd tíz méterről a bal sarokba lőtt (3-2). 

62. perc: Csernik balról, 12 méterről lőtt, de Somodi védett. 

Nagy lendülettel kezdték a mérkőzést a szombathelyiek, a vendégek alig jöttek ki a térfelükről. Ám amikor kiszabadultak, helyzetbe kerültek, de Németh Milán nagyot mentett. Ezzel együtt a szombathelyiek futballoztak jóval veszélyesebben – egykapuzott a hazai együttes. A rohamok eredményre vezettek, egy szabadrúgást követően a vasiak megszerezték a vezetést. Az MTK próbálkozott, de a Haladás volt a lendületesebb, frissebb, veszélyesebb gárda. Cseppet sem érkezett váratlanul a hazaiak második találata: Rácz a gól előtt úgy hintába ültette védőjét, hogy talán még most is forog…A második félidőt Rácz-góllal indította a Haladás, ám mielőtt hátradőlhettek volna a hazai szurkolók, Futács pár perc alatt duplázott (3-2). Még izgalmasabbá vált az addig sem unalmas meccs, a vendégek mindent egy lapra feltéve támadtak. Michal Hipp cserékkel próbált frissíteni csapatán. A szombathelyiek szívvel-lélekkel küzdve végül megnyerték a meccset – Michal Hipp irányításával a zöld-fehérek sorozatban harmadik győzelmüket aratták. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában