Vízilabda

2022.10.25. 12:57

Ikszelt az AVUS a Fehérvár ellen - Nagy csatában döntetlent játszottak Székesfehérváron

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság 6. fordulójában az AVUS nagy csatában döntetlent játszott a Fehérvár vendégeként.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

Fehérvár VSE–AVUS 10-10 (1-2, 3-3, 2-2, 4-3). Székesfehérvár, 80 néző, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, vezette: Tordai, Tóth B.

AVUS: Antoni – Hajmási 2, Csaba 2, Szőke 2, Juhász S. 1, Szabó B. 1, Maciejewski 1. Csere: Galambos, Berényi, Mercs, Sági 1, Sárközi, Kertész. Edző: Zoufal Norbert.

A szombathelyiek kezdték jobban a mérkőzést, jól védekeztek és hatékonyan támadtak, az első negyed után 2-1-re vezettek. A második negyedben aztán kinyílt a gólcsap, mindkét oldalon szellősebben védekeztek a csapatok, így a nagyszünetben már 5-4-es vasi vezetést mutatott az eredményjelzőtábla. A harmadik negyedben is nagy csata folyt a vízben, de mindkét gárda sokat hibázott. Ám az utolsó negyed előtt is megmaradt a szombathelyiek egygólos előnye (6-7). A hazaiak azonban nem adták fel és az utolsó negyedben játszottak a legjobban a mérkőzés végére kissé széteső aligátorok ellen. a 10-10-es végeredmény reális, de a vendégek közelebb álltak a győzelemhez.

Zoufal Norbert: – Nehéz mit mondani erről a mérkőzésről, mert szerintem ebben az idényben most játszottunk a legfegyelmezetlenebb módon, amit nem értek. Rengeteg hibát csináltunk elöl és hátul egyaránt. És csapatszinten sem sikerült kijavítani a kisebb-nagyobb egyéni hibákat. Ebből is tanulnunk kell, valahol a döntetlen reális eredménynek mondható – készülünk tovább.

A hétvégén nem rendeznek fordulót. Az AVUS a következő körben, november 5-én a Tatabánya otthonában száll vízbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában