Labdarúgás

2022.10.29. 20:06

Két edzőmeccset is Szombathelyen játszik a női válogatott

Margret Kratz, a magyar női labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitánya kihirdette az Üzbegisztán elleni felkészülési-mérkőzésekre készülő keretét. Mindkét mérkőzést a Haladás Sportkomplexumban rendezik.

Pum András

Forrás: Pixabay

A világbajnoki-selejtezők lezárulta után a magyar válogatott már két felkészülési mérkőzést is játszott (12-0 Gibraltár ellen idegenben, 3-3 a csehek otthonában), és további két felkészülési meccs vár még idén Margret Kratz együttesére. A magyarok november 11-én (jövő péntek) és 15-én (kedd) egyaránt 18.00 órától fogadják Üzbegisztánt a szombathelyi Haladás Sportkomplexumban. 

A november 7-én kezdődő összetartásra a szövetségi kapitány 23 játékos hívott meg, a szokásoknak megfelelően a fiatal reménységek közül is többen bizonyítási lehetőséget kaphatnak, mellettük nyolc légiós és a Ferencváros rutinos labdarúgói alkotják a csapat gerincét. A mostani keretbe nem kapott meghívót egyetlen Haladás-Viktória FC játékos sem, miként a korábbi szombathelyi, a jelenleg az olasz Internazionaléban futballozó Fördős Beatrix sem kerettag. A volt vasi futballisták közül egyedül a nyár óta az FTC-t erősítő kapus, Bíró Barbara érkezik majd Szombathelyre.

A magyar válogatott kerete. Bíró Barbara (FTC-Telekom), Pongrácz Ágnes (Puskás Akadémia FC), Terestyényi Anna (MOL Fehérvár FC) – kapusok. Szabó Viktória (FTC-Telekom), Papp Luca (FTC-Telekom), Németh Diána (FTC-Telekom), Turányi Lilla (FC Bayer 04 Leverkusen), Németh Hanna (SV Werder Bremen), Kovács Laura (ETO FC Győr), Savanya Csilla (ETO FC Győr), Vida Boglárka (ETO FC Győr) – védők. Csiszár Henrietta (FC Internazionale Milano), Zeller Dóra (BK Hacken), Csiki Anna (BK Hacken), Pusztai Sára (FTC-Telekom), Csányi Diána (FTC-Telekom), Fenyvesi Evelin (FTC-Telekom), Mayer Zsófia (Puskás Akadémia FC), Nagy Virág (U.S. Sassuolo) – középpályások. Vágó Fanni (FTC-Telekom), Pápai Emőke (Grasshopper Club Zürich), Kaján Zsanett (ACF Fiorentina), Vachter Fanni (MTK Budapest) – támadók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában