Véget ért az Eb

2022.10.03. 14:07

Kiss Norbert az utolsó napokban is nyert

Kiss Norbert friss Európa-bajnokként sem lassított, ugyanis a kamionos Eb idei 8., utolsó, spanyolországi versenyhétvégéjént is kitett magáért – két időmérőt, két futamot is megnyert.

Tóth Gábor

Forrás: VN-archív

Kiss Norbert, a Révész Racing szombathelyi pilótája múlt vasárnap a címét megvédve biztosította be negyedik kontinensbajnoki diadalát Franciaországban, Le Mans-ban. Ennek ellenére az Eb-idényt záró spanyolországi versenyhétvégén sem vett vissza a tempóból. Szombaton egy másodperces előnnyel szerezte meg az első rajtkockát az időmérő edzésen, majd rajt-cél győzelmet aratott az első versenyen. A második futamot a fordított rajtrácsos szabály értelmében a nyolcadik pozícióból kezdte, és ötödikként ért célba.

Vasárnap a kamion Eb idei utolsó időmérő edzését „természetesen” megnyerte a 37 éves szombathelyi pilóta. Majd a pole pozícióból indulva az első versenyen rajt-cél. A vasárnapi  második – a szezon utolsó – futamán a nyolcadik helyről startolva hatodikként ért célba.

Kiss Norbert végül biztos, 115 pontos előnnyel nyerte meg az idei sorozatot – és a szezon 16 időmérő edzése közül 15-ön diadalmaskodott (sőt, tulajdonképpen az összes időmérőn a leggyorsabb volt, ám a Nürburgringen túlzott füstölés miatt elvették tőle a pole pozíciót).

– Nagyon büszke vagyok az idei eredményekre és a csapatra – értékelt Kiss Norbert. – Minden időmérőn mi voltunk a leggyorsabbak, sajnos a Nürburgringen elvették az időmet, amit a mai napig igazságtalannak tartok. Páratlan az az összetartás, ami a csapaton belül van, ez is kellett a sikerhez.

– Itt Jaramában is mindkét időmérő edzést és mindkét főversenyt megnyertük. Nehéz szavakba önteni, hogy mennyire hálás vagyok. Nem volt még soha ilyen idényem, kár, hogy nincs több versenyhétvége idén, szívesen mennék még tovább – zárta szavait a négyszeres Európa-bajnok Kiss a Norbert.

A 2022-es kamionos Európa-bajnokság végeredménye: 1. Kiss Nobert (magyar, MAN) 410 pont, 2. Jochen Hahn (német, Iveco) 295, 3. Sascha Lenz (német, MAN) 285.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában