Beharangozó

2022.10.18. 17:55

Magyar Kupa: a Honvédot fogadja a Haladás

A labdarúgó MOL Magyar Kupa 4. fordulójában szerdán 17 órakor a Szombathelyi Haladás az edzőváltáson átesett Budapest Honvédot fogadja.

Pum András

Derekas Zoltán jó teljesítményt nyújt

Lendületben van a Haladás: a Michal Hipp vezette szombathelyiek utolsó három bajnokijukat megnyerték, győztek Gyirmóton (2-1) és Szombathelyen a Kazincbarcika (1-0), valamint múlt vasárnap odahaza az MTK Budapest (3-2) ellen. A vasiak így már a tabella hetedik helyén állnak. Ami talán ennél is fontosabb, a vasiak olykor kifejezetten látványos támadófutballt játszanak és a meccsek nagy részében dominálnak is. 

A zöld-fehérek a Magyar Kupa előző fordulójában az NB III.-as Putnok vendégeként nyertek 4-2-re. Ezúttal a legjobb 16 közé jutás a tét a kupasorozatban. A vasiak ellenfele, a nyár óta a skót Tom Courts irányította Budapest Honvéd nincs túl jó passzban.  Sajtóinformációk szerint néhány napon meneszthetik is a trénert, akit a horvát Dean Kufuric válthat. A piros-feketék tíz ponttal a 10. helyen állnak a tabellán, legutóbb 1-0-ra kikaptak Felcsúton. Az utolsó öt fordulóban egy győzelem mellett két-két döntetlen és vereség a mérlegük. Immáron négy bajnoki óta nyeretlenek.

 Legeredményesebb játékosuk Nenad Lukic négy góllal – ám a szerbet általában a kispadon jegeli a skót tréner. Így is jó játékosok alkotják a kispestiek keretét, elég a válogatott kerettag kapus, Szappanos vagy az Illés Akadémián nevelkedett Tamás Krisztián, aztán Mitrovic, Zsótér, Nagy Dominik és a spanyol Sampeiro nevét említeni. A Budapest Honvéd az előző kupafordulóban Dorogon nyert 2-0-ra. A szerdai meccsen döntetlennél hosszabbítás, ha ekkor sincs döntés, tizenegyesrúgások következnek. A két csapat a 2019/20-as kupakiírásban már találkozott egymással, a Honvéd akkor paprikás meccsen odahaza 1-0-ra nyert, a visszavágón a Haladás a rendes játékidőben 1-0-ra vezetett, majd a hosszabbításban 2-1-re győzött, de idegenben szerzett góllal a fővárosiak jutottak tovább – és meg is nyerték a kupát. Szerdán a stadion pénztárai 14.30-kor nyitnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában