Vas megyei foci

2022.10.31. 07:01

Megyei I. osztály: hengerelt a Sárvár és a HVSE, nem hibázott a Király SE - fotók

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában a Haladás VSE idegenben, a Sárvár FC hazai pályán szerzett hét-hét gólt.

Tóth Judit

Fotó: © Cseh Gábor

Sárvár FC–Söpte SE 7-3 (4-1). Sárvár, 70 néző, vezette: Németh T.

Sárvár: Viganó – Fülöp, Takács, Tokaji, Károlyi, Fider, Taródi (Szakos), CZIRÓK, Kovács B., Sinka (Szabó M.), Szemes. Edző: Nagy Dániel

Söpte: Kovács N. – Lengyel (Horváth B.), Rómer, Marton, Mester, Hujber, Kondákor, Koronczai (Molnár Cs.), Vámos, Koszokovits, Fogl. Edző: Lengyel Miklós

Gólszerzők: Czirók (5), Tokaji, Koszokovits (öngól), ill. Marton, Fogl, Rómer.

A hazaiak elég korán előnyhöz jutottak, de hamar jött a válasz a Söpte részéről. Az egyenlítést után felpörgött a Sárvár, és a szünetig még kétszer vette be sikerrel az ellenfél kapuját, emellett egy öngól is esett. A folytatás nem hozott túl magas színvonalú játékot, a házigazda háromszor, a vendég kétszer talált be, így a gólgazdag mérkőzés a Sárvár magabiztos sikerével zárult.

Celldömölki VSE-Vulkánfürdő–Csepregi SE 3-1 (2-0). Celldömölk, 100 néző, vezette: Boda Gy.

CVSE: Osvald – Marsai Mi. (Dobson), Göntér, Marsai Má., Tóth D., Gorácz (Kovács Z.), Keszei T., Gábor (Tóth Z.), Czöndör, Keszei R., Németh J. (Berecz). Edző: Kovács Balázs.

Csepreg: Takács Kr. – Kótai, Kossuth D., Nika M., Simon, Pócza, Janzsó, Nika B., Kossuth K. (Steiner), Merk (Takács Ke.), Lukács (Tájmel). Edző: Steiner Zsolt.

Gólszerzők: Marsai 2, Lukács, Czöndör.

Folytatta jó sorozatát a CVSE. Az első félidőben kétgólos előnyre szert tevő celldömölkiek ellen a második félidő utolsó 20 percében sikerült szépítenie a Csepregnek, amellyel felcsillant a lehetőség a vendégeknek az egyenlítésre. A 86. percben Czöndör minden nyitott kérdést lezárt és eldöntötte a meccset a házigazda javára.  

Jánosháza VSE–Vasvár VSE 0-4 (0-2). Jánosháza, 60 néző, vezette: Bíró.

Jánosháza: Pethő (Horváth Cs.) – Szép, Piri, Balogh P., Kiss Á., Szabó T. (Ambrus), Virág, Benkő, Balázsi, Székács (Sebestyén), Lempeg. Edző: Bodor Tibor.

Vasvár: Kántor – Varga A. (Berta), Vincze, Elekes, Réfi, Pálla (Czövek), Horváth A., Kónya, Tausz, Márton (Németh R.), Schermann. Edző: ifj. Sziffer István.

Gólszerzők: Berta, Pálla, Réfi, Tausz.

Az első félidőben partiban volt a két csapat, de utána átvette az irányítást a vendég Vasvár, és kihasználva a Jánosházai egyéni hibáit, megnyerte a mérkőzést.

Körmendi FC-Vasi Sekolo Kft.–Rábapatyi KSK 1-0 (0-0). Körmend, 100 néző, vezette: Horváth P.

Körmend: BALOGH Á. – Molnár L. (Lakosi), VILICS, Buti (Köntés), KARVALICS, BELSŐ, LÁSZLÓ, Nagy Zs. (Sipos), Zsoldos (KRAJCZÁR), Németh B. (Balogh A.), BERNING. Edző: Kurucz Ádám.

Rábapaty: László – Csonka (Piros P.), Varga L. (Zeke), Horváth K., Piros D. (Bakonyi), Dugovics (Halász), Tóth M., Csupor, Balhási, Németh G. (Manganelli), Könczöl. Edző: Marton Róbert.

Gólszerző: Sipos.

Kiállítva: Tóth M. (69., Rábapaty).

A múlt heti fiaskó után volt mit kijavítania a körmendi csapatnak. A mérkőzést nagyon offenzíven kezdte a hazai együttes, ez az egész mérkőzésen kitartott. A vendégek kapusa viszont négy óriási bravúrt bemutatva meccsben tartotta csapatát. A Rábapaty egy kapufával éreztette, hogy jelen van, és veszélyesen focizik. Végül Sipost ugratták ki a hazaiak, akit a tizenhatoson belül csak szabálytalanul tudtak megállítani. Jött a piros lap és a büntető, amit magabiztosan értékesített a játékos. Ezt követően számos alkalommal lezárhatta volna a meccset a Körmend, de elszalasztotta lehetőségeit, sok esetben könnyelműen. A mérkőzés végére majdnem jött a csavar, a vendégek meglephették volna a Körmenden, de a jobb alsóba tartó lövést Balogh védte nagy bravúrral. Jó iramú, színvonalas mérkőzésen, megérdemelten nyert a hazai csapat a szimpatikusan játszó vendég Rábapaty ellen. Megemlítendő a játékvezető magas színvonalú jó ténykedése.

Kiswire Szentgotthárdi VSE–Répcelaki SE 0-1 (0-1).Szentgotthárd, 50 néző, vezette: Sebesi P.

Szentgotthárd: Kapui – Bedi, Komáromi, Osvald (Korpics), Nagy O., Dancsecz, Gécsek (Sipos B.), Sulics, Sipos G. (Holecz), László (Takács), Gyécsek. Edző: Robert Kercmar.

Répcelak: Rózsa – Vass, Tóth D., Baranyai, De Paula, Kovács Z., Sipos, Csányi, Rácz, Gaál, Tarcsay. Edző: Tóth Zsolt, De Paula Alex.

Gólszerző: Csányi.

A házigazda mezőnyfölényben játszott, nagy lendülettel futballozott. Számos helyzete is volt, de a Répcelak  – soraiban Rózsa Dániellel – egy kicsivel jobbnak bizonyult, így három ponttal gazdagodott és továbbra is tapad a Vépre.

Király SE–Szarvaskend SE 3-1 (2-1). Szombathely, 100 néző, vezette: Talabér N.

Király: Biró – Kudron (Takács), Reseterits, Németh G. (Tamás), Kiss K., Rózsás (Kalmár), Horváth An., Csákvári (Vargyas), Czingráber (Velekei), Vigh, Schimmer. Edző: Hegyi László.

Szarvaskend: Esztergályos – Velekei (Somogyi), Jóna (Dobos), Németh T., Tuboly, Földes, Tompa, Kopfer, Wolf (Nagy Á.), Kis-Nemes, Törő. Edző: Kovács Kálmán

Gólszerzők: Reseterits, Csákvári, Rózsás, ill. Velekei.

Nagy elánnal kezdte a találkozót a Király, az első húsz perc után már kétgólos előnye volt. A szünetig egy remek góllal szépített a Szarvaskend. A folytatásban mindkét félnek voltak lehetőségei, ezekből a házigazda tudott egyet kihasználni, ezzel bebiztosította győzelmét, és végül meg is nyerte a találkozót.

Büki TK–Haladás VSE- Zanati SE 0-7 (0-2). Bük, 80 néző, vezette: Mórocz Gy.

Bük: Viczmándi – Fehér, Tóth B., Kostyál, Bősze, Vamper (Kiss B.), Nagy M., Szabó A., Kocsis, Somlai, Kovács Á. Edző: Komjáthy János.

Haladás: Horváth B. (Molnár T.) – Buzás, Kovács B., Pap, Szenczi (Németh G.), Tóth M., Péter, Szőts (Zugonics), Varga Cs., Sály (Tóth B.), Ferencz (Simon). Edző: Szenczi Imre.

Gólszerzők: Pap (2), Szenczi, Varga Cs., Tóth M., Szabó A. (öngól), Tóth B. (öngól).

Kiállítva: Nagy M. (64., Büki TK).

A bajnoki listavezető Haladás ezúttal is folytatta a menetelést, a szombathelyiek hét gólt szereztek, és magabiztosan gyűjtötték be a három pontot a Bük otthonában.

Vasi Bádogos Kft. Táplán SE–Vép VSE 2-4 (0-1). Táplánszentkereszt, 200 néző, vezette: Héra Cs.

Táplán: Gyécsek – Mercs (Fürdős), Vidák, Farkas, Gyurcsányi (Gombos), Dala (Neudl), Huszár, Manganelli, Polgár, Rosner, Markó. Edző: Borbás János.

Vép: Bezdi B. – Németh, Szalai R. (Balikó), Szalay (Kiss A.), Bezdi Sz. (Berta), Niksz (Pogácsás), Illés (Szijártó), Szalai M., Szendrődi, Czeglédi, Takács. Edző: Simon Miklós.

A Vép szerezte meg a vezetést, amit meg is őrzött az első félidőben. A kimondottan jól futballozó hazaiak több alkalommal is csak a kapufáig jutottak. A második félidő első részében is támadásban maradt a Táplán, sokat birtokolta a labdát, és sikerült is kiegyenlítenie. A hazaiak mentek előre a győzelemért, a vendégek viszont kíméletlenül kihasználták kontráikat, így elvitték a pontokat a házigazdától. Jó mérkőzést játszottak a felek, méltó hírverése volt az amatőr futballnak. További pozitívum a játékvezető teljesítménye, aki nem akart főszereplő lenni, hagyta a csapatokat futballozni, engedte a folyamatos játékot. Amikor szükség volt rá, akkor lépett előre.

A következő, 13. forduló menetrendje, szombat, 13.30: Celldömölk–Vasvár, Répcelak–Bük, Söpte–Király, Haladás–Táplán, Csepreg–Sárvár, Szarvaskend–Szentgotthárd, Vép–Körmend. Vasárnap, 13.30: Rábapaty–Jánosháza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában