Buza Rafael német ringben bunyózott

2022.10.06. 16:18

Mozgalmas, sikeres napok vannak a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület sportolói mögött

Buza Rafael német ringben bunyózott.

Forrás: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület

Buza Rafael (ifjúsági, 63,5 kg) Frankfurtban lépett kötelek közé, a brandenburgi nemzetközi tornán képviselte a magyar, a kőszegi színeket - a hét napos erőpróbán komoly mezőny jött össze. Első mérkőzésén svéd ellenfelet győzött le, így a legjobb négybe jutott. Második összecsapásán bahreini ökölvívót vert meg, győzelmével bejutott a fináléba. A döntőben egy angol bunyós várt rá, akivel szemben Rafael nem tudta hozni az előző napokban produkált laza, könnyed bokszot, végül izgalmas, szoros meccsen maradt alul –  ezüstéremmel tért haza.

Forrás: Fitt-Box Ökölvívó Egyesület 

Hét kőszegi bokszoló vett részt a Kóczián Kupa 5. fordulóján Budapesten. Gombai Alex (utánpótlás, 30 kg), Vasvári Richárd (serdülő, 52 kg) és Farkas Zekő (serdülő, 90 kg) bemutató meccsen lépett ringbe,  mindannyian szépen teljesítettek. Kiss Áron (junior 60 kg) vereséget szenvedett, míg Németh Dóra (serdülő, 48 kg), Gombai Dominik (serdülő 48 kg) és Pesti József (serdülő, 52 kg) győzelmet aratott az éles mérkőzésén.

– Buza Rafael teljesítménye önmagáért beszél, szépen bokszolt az erős nemzetközi mezőnyben. A budapesti tornán részt vett fiataljainkra is büszkék vagyunk, remek felkészülési lehetőség volt számunkra az erőpróba.Jó formában vannak a bunyósaink a hamarosan kezdődő Magyar Bajnokság előtt – mondta Varsány Áron, a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület vezetője, edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában