Duatlon

2022.10.27. 14:08

Négy érmet szereztek a kőszegiek - Medvegy András, Kovács Levente, Kulcsár Amira és Stumpf Anna dobogós

A Kőszegi Triatlon és Úszó Klub versenyzői közül duatlonban Medvegy András megnyerte az ifjúsági korosztályt, Kovács Levente az Újonc 2-es korcsoportban, Kulcsár Amira Zsóka az ifjúságiban egyaránt ezüstérmes, Stumpf Anna pedig az ifjúsági korcsoportban bronzérmes lett.

Pum András

Kovács Levente ezüstérmes lett

Forrás: Kőszegi Triatlon és Úszó Klub

Az igen kellemetlen, szeles, esős időben lezajlott ajkai duatlon ranglistaverseny futamaiban – tehát kerékpározásban és futásban – a Kőszegi Triatlon és Úszó Klub versenyzői nagyon szép eredményeket értek el. Az Újonc 1-esek futamában Gurisatti Ádám a hatodik helyen ért célba, míg az Újonc 2-es korcsoportban Kovács Levente második lett. A következő futamban a gyermek korcsoportos versenyzők indultak, a lányoknál a kőszegiek közül Hóbor Enikő hetedik, Jelencsics Alíz 24., Kiricsi Flóra 28., Kiricsi Fanni 31. helyen ért célba. A serdülők futamában Kovács Fanni a lányoknál 16., míg a fiúknál Hóbor Álmos 18. lett. Ezt követően a sprint futamot rendezték, ahol több versenyzővel voltak érdekeltek a vasiak. A fiúk mezőnye az első futásnál elszakadt egymástól, az első két helyezett  – az egyik a kőszegi Medvegy András volt – gyakorlatilag egymás ellen versenyzett. Medvegy  remekül futott és kerékpározott, az ifjúsági korosztályban indulók között elsőként haladt át a célvonalon, ezzel az idei duatlon ranglista első helyét is megszerezte. Hóbor Lehel ugyanebben a korosztályban az ötödik helyen ért célba.

A női versenyben az első két helyezett szinte végig együtt versenyezve az utolsó kilométerre hagyta a döntést, míg Kulcsár Amira az abszolút mezőnyben a harmadik helyen ért célba, míg az ifjúságiak között másodikként. Mögötte a kerékpáron egy kisebb boly alakult ki, amiben két versenyzőjükkel is érdekeltek voltak a kőszegiek. Végül Medvegy Nóra jó második futással a felnőtteknél második helyezést szerzett, Stumpf Anna pedig az ifjúsági korcsoportban állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Kulcsár Amira a legutóbbi első helyezésének is köszönhetően az idei duatlon ranglista második helyén, Stumpf Anna a negyedik helyen zárt.

A kőszegi versenyzők tehát jól teljesítettek a ranglistaversenyen, egy-egy arany és bronzérmet és két ezüstérmet szereztek az ajkai erőpróbán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában