Birkózás

2022.10.14. 18:38

Vasi serdülő birkózók Mogyoródon - Négy éremmel tértek haza a szombathelyi és kőszegi sportolók

Összesen négy éremmel tértek haza a szombathelyi és kőszegi U15-ös korosztályú birkózók a mogyoródi országos bajnokságról.

Sütő Dániel

Hosszú idő után ismét utánpótláskorú birkózóknak rendezett országos bajnokságot a Mogyoródi KSK. Az U15-ös országos megmérettetésen kiváló teljesítményt nyújtottak a Haladás VSE színeiben Veréb István szakosztályvezető tanítványai. A legnépesebb mezőnnyel a szabadfogásúak 62 kg-os súlycsoportja rendelkezett, ahol Takács Arnold mellett még 27-en léptek szőnyegre. Arnoldot riválisai közül senki sem tudta legyőzni, így a szombathelyi klub versenyzője U15-ös országos bajnoki címet ünnepelhetett. A szabadfogásúak 85 kg-os kategóriájának döntőjéig menetelt a Haladás VSE másik tehetsége, Huszár Olivér, aki végül ezüstéremmel lett gazdagabb. Fekete-Riha Károly a 75 kg-sok súlycsoportjában az ötödik helyet szerezte meg.

A Kőszegi SE birkózó szakosztályát – Pusztai Szilveszter és Pusztai Tamás vezetésével – hatan képviselték. Pusztai Bianka az 50 kg-osok között beverekedte magát a legjobb négy közé, ahol ugyan kikapott, de a bronzmeccset sikerült megnyernie. Pusztai Dominik 44 kg-ban szintén az elődöntőig menetelt, ám kisebb kisebb sérülése miatt ezt és az ezt követő bronzmeccset is elbukta, így ötödik lett. Tornai Ábel a 41 kg-osok között három meccsből kettőt nyerve az előkelő harmadik pozícióban zárt. Hódosi Zalánnak és Hódosi Noelnek ezúttal nem sikerült helyezést elérni. Málovits Noel 85 kg-ban győzelemmel kezdett, de javuló formáját nem tudta átmenteni a további mérkőzésekre, így kilencedikként végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában