Bajnokság

2022.10.04. 12:54

Végig vezetve győztek a vasi vízilabdázók

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság 3. fordulójában az AVUS három góllal legyőzte az Oázist.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

AVUS–Oázis SC 14-11 (5-3, 3-2, 3-2, 3-4). Szombathely, 80 néző, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, vezette: Varga Zs., Surányi.

AVUS: Antoni – Hajmási 2, Csaba 3, Makarenko 1, Szabó B. 1, Juhász S. 2, Kovács K. 1. Csere: Galambos 2, Berényi 1, Németh B. 1, Makrai, Sárközi, Kertész, Tancsics. Edző: Zoufal Norbert.

Remekül kezdték a mérkőzést a szombathelyiek, másfél perc alatt Juhász Samu és Csaba Márk révén már két góllal vezettek. Ám hamar kiegyenlítettek (2-2) a vendégek, viszont Juhász Samu ismét betalált: 3-2 és újra a hazaiaknál volt az előny. Felváltva estek a gólok, a hazaiak lendületesen, jól támadtak, a szünetben 5-3-ra vezettek. A második negyedben egy gólra feljöttek a fővárosiak, de Makarenko, Kovács és Hajmási találatával hárommal (8-5) mentek az aligátorok. A nagyszünetet követően Berényi gyors találatával eldőlni látszott a mérkőzés (9-5). A hazaiak jól játszottak, jól támadtak és jól védekeztek, tartották a három-négygólos különbséget. Az utolsó negyed 11-7-es AVUS-vezetésről indult. A vendégek még 11-8-ra feljöttek, de aztán a vasiak gyorsan elhúztak (14-8). Az utolsó percekre kiengedett a hazai csapat, de győzelme (14-11) nem forgott veszélyben. A hazaiak végig kézben tarották a meccset, a fővárosiak egyszer sem tudtak vezetéshez jutni – megérdemelten nyert az AVUS. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában