Jubileumi esemény

2022.11.03. 15:39

Asztalitenisz-verseny az Aréna Savariában

A Szombathelyi AK-Sportiskola öt játékosa is rajthoz áll az Aréna Savariában a WTT Youth Contender nemzetközi asztalitenisz utánpótlástornán.

Pum András

Forrás: Unger Tamás

A magyar utánpótlás-bajnokság a WTT Youth Contender versenysorozat magyarországi állomása. A Pannonsport Kft. által tizedik alkalommal rendezett verseny sajtótájékoztatóján Somlyó Gergely, a Magyar Asztalitenisz Szövetség alelnöke megköszönte, hogy Szombathely hosszú ideje ad otthont a versenynek – és mindig magas színvonal rendezi meg. A szervezésben szintén részt vevő Szombathelyi AK-Sportiskola pedig a honi asztalitenisz egyik meghatározó klubja, híres utánpótlás-neveléséről. A női szakágért felelős alelnök hangsúlyozta: a verseny kiváló alkalom az utánpótlás-játékosoknak, hogy nem csak az európai, hanem az ázsiai asztalitenisz-stílust is megismerjék és lássák, miért annyira sikeres a távol-keleti asztalitenisz. Minden évben a szombathelyi a legnagyobb utánpótlásverseny hazánkban.

Dr. László Győző, Szombathely alpolgármestere leszögezte: Szombathely sportváros, amely örömmel ad otthont az asztalitenisz-versenynek  László azt kívánta, hogy a fiatalok érezzék jól magukat a megyeszékhelyen és ismerjék meg magát a várost is.

Szarka Tibor, a SZAK-Sportiskola elnöke elmondta, klubjukat öt játékos képviseli. Vass Borbála és Bécsi Noémi a magyar válogatott tagjaként U11-ben és U13-ban, míg a fiúknál U13-ban Szarka Gábor és Gergely Márk, U15-ben Poór Balázs és Gergely Márk indul. A legjobbb eredményt az U13-as világranglista hetedik kiemeltjétől, Gergelytől várja Szarka. De az elsődleges cél mégis az, hogy a fiatalok jó meccseket vívjanak és fejlődjenek.

A Pannonsport Kft. ügyvezető igazgatója, Kalmár Attila  elmondta: tíz éve nem hitte volna, hogy ekkora volumenű versennyé növi ki magát a rendezvény. A versenyzők megszerették a vasi viadalt, szívesen jönnek vissza – a szombathelyi a versenysorozat legnagyobb létszámú állomása. Összesen 12 bemelegítő és 16 versenyasztalon lehet egyidejűleg játszani. A pénzdíjas viadal költségvetése 75-80 millió forint, melyhez a város is hozzátette a maga részét.  

Soós Hajnalka kommunikációs specialistától megtudtuk, a versenyen 50 ország körülbelül 400 asztaliteniszezője indul, kísérőkkel együtt összesen közel több, mint 500-an érkeztek Szombathelyre. Csütörtöktől-szombatig a lányok, hétfőtől-szerdáig a fiúk állnak asztalhoz az Aréna Savariában. Mindkét nemben U11-ben, U13-ban, U15-ben, U17-ben és U19-ben versenyeznek az játékosok. A magyar színeket 18 fiú és 26 lány képviseli. A belépés ingyenes. PA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában