Nagyszerűen teljesítettek

2022.11.15. 12:07

Csehországban jártak a vasi racketlonosok

Nagyszerűen teljesítettek a szombathelyi sportolók a racketlon (asztalitenisz, tollaslabda, fallabda, tenisz) Cseh Openen.

Tóth Gábor

Balról Sebesi Patrik, Sákovics Virág és Sákovics Péter

Forrás: VN/Döbörhegyi Tamás

A 17. alkalommal megrendezett Cseh Openen öt játékos képviselte Magyarországot színeit – ebből négy szombathelyi volt. A három napos, rangos nemzetközi verseny a párosok küzdelmével kezdődött: vegyespáros kategóriában Sákovics Virág és Sákovics Péter – apa-lánya duó – aranyérmet szerzett a nyolc párost felvonultató mezőnyben.

Majd az egyéni mérkőzésekkel folytatódott a torna. Sebesi Patrik a nyári kezdő kategóriában szerzett világbajnoki címe után bizonyította, hogy nem volt véletlen az akkori aranyérem, ugyanis a Cseh Openen megnyerte a D kategóriát – nyolc versenyzővel rajtolt a kategória. Az erős mezőnyben német, cseh és osztrák játékosokon keresztül vezetett az útja a bajnoki címig.

A férfi +55-ös kategóriában Sákovics Peter svájci, lengyel és svéd játékosok legyőzésével gyűjtötte be az aranyérmet – és immár 18. alkalommal nyerte meg a cseh nemzetközi bajnokságot.

A nyolc versenyzőt felvonultató női elit kategóriában Sákovics Virág racketlon pályafutásának első bronzérmét szerezte meg. Kis szerencsével lehetett volna második is, de az elődöntőben holland riválisa ellen óriási küzdelemben mindössze két ponttal, 76:74 arányban kapott ki.

Ezzel a versennyel lezárult a szombathelyi racketlonosok 2022-es szezonja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában