Torna

2022.11.23. 12:56

Harmadik helyen a SZoSI tornászcsapata

Egymást követő három korosztályos versenyen léptek szőnyegre a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola tehetséges fiatal tornászai.

Sütő Dániel

A Szombathelyi Sportiskolát Kocsis Kora és Molnár Georgina képviselte a Budapesten rendezett Serdülő Országos Bajnokság negyedik fordulójának versenynapján. A fiatal tornászok szabadon választott gyakorlatokkal a harmadik és a negyedik fordulóban indultak. Kora korláton versenyzett, ahol új elemet épített gyakorlatába. Gina új ugrást mutatott be, amely kimondottan erősnek számít a korosztályában. Korláton rontott, gerendán stabilan versenyzett, illetve talajakrobatikája kiemelkedő volt a mezőnyben. Csillag Tünde és Hüll Tamás két versenyzője a következő évet már ifjúsági korosztályban kezdi.

 

Lezárult az utánpótláskorúak országos csapatbajnoksága. Négy verseny alapján a harmadik helyet szerezte meg a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola gyermek haladó csapata. Széll Réka, Vass Rebeka, Völgyi Eliza és Zimmer Liána nevével fémjelzett kvartett előírt gyakorlataival a két tavaszi fordulót követően még a negyedik helyen állt. Az őszi időszakra a nagyobb anyagerőnek és pontosabb kivitelezésnek köszönhetően a Sportiskola tornászai a harmadik helyre léptek előre. A versenyen még jobb teljesítményt nyújtottak Csillag Tünde és Hüll Tamás tanítványai, így az összesítésben 683,925 ponttal a Postás SE (788,525) és a KSI SE (736,875) mögött a bronzérmes pozíciót szerezték meg.

A szombathelyi tornász műhely legfiatalabbjai november 13-án a Zsebibaba III. korcsoport versenyén vettek részt. A Szombathelyi Sportközpont csapata a két fordulóból álló országos bajnokság összesítésében 256,150 ponttal, mindössze 0,35-al maradt le a dobogóról. A Papp Katalin–Réti Gergő edzőpáros által felkészített csapat tagjai: Horváth Luca, Király Veronika, Németh Szófia Karolina, Rada Dóra, Sándorfi Alíz Eszter.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában