Labdarúgás

2022.11.12. 13:22

Háromgólos magyar siker az üzbégek ellen - A Haladás Sportkomplexumban rendezett találkozó nagy részét uralta Margret Kratz csapata - fotók

Női felkészülési válogatott-mérkőzésen a magyar együttes 3-0-ra legyőzte Üzbegisztánt.

Pum András

Forrás: Szendi Péter

Magyarország–Üzbegisztán 3-0 (2-0). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 100 néző, női felkészülési válogatott-mérkőzés.

Magyarország: Bíró – Németh D. (Csányi, 85.), Turányi, Kovács L., Szabó V. – Papp, Csiszár (Pusztai, 46.) – Zeller (Fenyvesi, 46.), Vágó (Mayer, 88.), Csiki (Vachter, 85.) – Pápai. Szövetségi kapitány: Margret Kratz.

A két válogatottat három helyezés választja el a FIFA-világranglistán, a magyar csapat a 44., az üzbég a 47. helyen áll. A magyar együttesben a kezdőben kapott helyet a Haladás-Viktóriától a nyáron a bajnoki címvédő FTC-hez szerződött Bíró Barbara. A kapus számára tehát duplán hazai pálya volt a Haladás Sportkomplexum. Kiegyenlített játékkal teltek az első percek, majd a 8. percben Csiki nagy helyzetben, kilenc méterről a kapusba lőtt. Küzdelmes, de eseménytelen mezőnyjáték után a 25. percben Csiki jobb oldali szögletét Zeller nyolc méterről, fejjel a jobb sarokba csúsztatta (1-0). A 33. percben Vágó 20 méterről, középről a felső lécet találta el, majd egy perc múlva Csiki jobb oldali szögletét az egyik üzbég védő – Papp Luca mellett – a saját kapujába fejelte (2-0).

 

Szünet után nagy fölénybe került a magyar együttes, jöttek is a helyzetek – és a gól. A 70. percben Csiki tört be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, majd hét méterről kiszorított szögből a jobb sarokba lőtt (3-0). A hajrában a magyarok mellett már az üzbégek is vezettek néhány veszélyes támadást, de az eredmény már nem változott.

– Nagyon jól kezdtük a találkozót, az első félidőben kifejezetten agresszívan, gyorsan, frissen futballoztunk, szoros emberfogást alkalmaztunk.  – mondta Margret Kratz, a  magyar válogatott német szövetségi kapitánya. – Ez volt a terv, hogy támadó futballt fogunk játszani és ez sikerült. Elégedett vagyok a teljesítményünkkel. Mérkőzés közben hat helyen változtattam a csapaton, sok játékost, idősebbeket és fiatalokat is láthattam éles helyzetben. Nagyot harcoltak a lányok, jól játszottak.

A két válogatott kedden 18 órakor a Haladás Sportkomplexumban ismét összecsap egymással.
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában