Asztalitenisz

2022.11.10. 17:00

Hasznos napok - Gergely Márk a nyolcaddöntőig jutott - fotók

A várakozásnak megfelelően távol-keleti dominanciát hozott a WTT Youth Contender versenyprogramjába tartozó, magyarországi helyszínű utánpótlás asztalitenisz-bajnokság.

Pum András

Forrás: Cseh Gábor

A Pannonsport Kft. által tizedik alkalommal rendezett, egy hétig tartó versenyen 50 ország 400 versenyzője vett részt. A magyar válogatottat 18 fiú és 26 lány képviselte az Arena Savariában. A Szombathelyi AK-Sportiskolából Vass Borbála és Bécsi Noémi a magyar válogatott tagjaként U11-ben és U13-ban, míg a fiúknál U13-ban Szarka Gábor és Gergely Márk, U15-ben Poór Balázs és Gergely Márk indult. Vass és Bécsi a csoportküzdelmek után nem jutottak a főtáblára. Az U13-as fiúknál a 12 éves, óriási tehetség Gergely Márk a csoportjából két 3:0-ás és egy 3:1-es győzelemmel simán továbblépett. Végül a legjobb 16-ig jutott, ahol a későbbi bronzérmes Kai-Cheng Chen búcsúztatta. Szarka Gábor egy meccset nyert csoportjában, de közel állt a továbbjutáshoz, ám végül két szoros mérkőzésen kikapott. Az U15-ösöknél Poór Balázs bombaerős csoportba, két távol-keleti és egy ázsiai származású ausztrál társaságába került – nem jutott tovább. Gergely pedig egy lengyel fiút 3:0-ra vert, másik két riválisától kikapott – így nem lépett tovább csoportjából.

 

Győztesek. U11, lány: Ela Saidi (Tunézia). Fiú: Kai-Cheng Chen (Tajvan). U13, lány: Katori Yumiko (Japán). Fiú: Jan Skalda (Csehország). U15, lány: Mei Rosu Bianca (Románia). Fiú: Hao-Jen Yang (Tajvan). U17, lány: Sally Moyland (USA). Fiú: Yu-An Chang (Tajvan). U19, lány: Yuna Ojio (Japán). Fiú: Eduard Ionescu (Románia).

– Noha a kínai versenyzők nem voltak itt, így is bombaerős mezőny jött össze, erősebb, mint egy Európa-bajnokságon – mondta Szarka Tibor, a Szombathelyi AK-Sportiskola elnöke, edzője. – Japán, Tajvan nagyon erős, Európából a franciák, a németek szintén. Ezeken a versenyeken a főtáblán nehéz meccset nyerni magyar asztaliteniszezőnek. Ami a vasiakat illeti, Vass és Bécsi korábban még sosem indult ezen a versenysorozaton, számukra óriási élményt és a későbbiekre motivációt jelentett az esemény. Egy-egy játszmát nyertek, ennél többet nem is vártak tőlük. Szarka kellemes meglepetés volt, valamennyi ellenfelével szoros meccseket vívott, volt esélye a továbbjutásra. Poór nagyon erős csoportba került, így nem tudta megmutatni, mire képes valójában. Gergely számára az volt a célkitűzés, hogy minél több pontot szerezzen a versenyen, ez sikerült. Nem játszott rosszul, de kiemelkedően sem. Összességében hasznos versenyen vagyunk túl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában