Nemes célért

2022.11.06. 06:28

Teltház a gálán - fotók, frissítve

A jótékonysági Greenfield Nemzetközi Küzdősport Gálán több magyar siker mellett a legjobban várt mérkőzésen sajnos Jóni Máté kikapott francia ellenfelétől, ám az esemény így is nagy sikert aratott.

Sütő Dániel

Fotó: © Unger Tamás

Szombaton este teljesen megtelt a büki sportcsarnok, amely a Greenfield Nemzetközi Küzdősport Gála otthonául szolgált. Kiváló hangulatot teremtettek a szervező Szülőföld Egyesület munkatársai. Nemzetközi amatőr és profi mérkőzéseket egyaránt láthatott a maximálisan kiszolgált sportszerető közönség. Az amatőr bajnoki meccseken is profi körítést vonultak a küzdőtérre a harcosok.

A K1-es amatőrök között Újvári Armando remek meccsen győzte le Gyurcsik Dánielt. Ugyancsak az amatőrök 80 kg-s mezőnyében csapott össze a Guzsván Péter edzette West Warriors Sportegyesület színeit képviselő szombathelyi Sarang Máté a mosonmagyaróvári Kujber Zoltánnal. Sarang egyhangú pontozással nyert. Az amatőr MMA-sok 73 kg-s kategóriájában a szintén West Warriors-os Barcza Dávidot legyőzte a pápai Kocsis Rajmond. A HVSE birkózója, Hegedüs Levente, viszont 81 kg-ban verte szerb ellenfelét.  

A profi MMA-sok 61 kg-s mezőnyében a WMMAC interkontinentális bajnoki címért zajló mérkőzésen a zalaegerszegi Molnár Benjamin az első menetben megadásra kényszerítette a szerb Milos Bogdant. A 71 kg-ban a magyar bajnoki címért zajló küzdelem során nagy csatában Guzsván Péter  (West Warriors Sportegyesület) a zalaegerszegi Boldog Martint múlta felül. Így Guzsván derekára kerülhetett az öv. Profi MMA super Fight 54 kg-ban a szlovén Aldina Seferovic már a második menetben eldöntötte a mérkőzést Fricz Diana ellen.

A profi K1-es WMMAC világbajnoki címmérkőzésen Jóni Máté csapott össze a francia Maman Chariffouval. Öt meneten keresztül gyűrték egymást a felek, végül a francia javára ítélték meg a világbajnoki övet.

A sportesemény elérte célját, az Alpokalja – a Daganatos Gyermekekért Közhasznú Alapítvány részére 500 ezer forintot sikerült összegyűjteni, amellyel a Markusovszky-kórházban kezelt beteg gyermekek gyógyítását igyekeznek támogatni.

Az esemény főszervezői Őze-Guth Szilvia és Farkas Csaba voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában